Rusia, după declarațiile lui Macron: ''Este pregătită să participe direct la conflict''

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Ultimele declarații făcute de preşedintele francez Emmanuel Macron a determinat Rusia să spună că Franța este "pregătită să participe direct la conflict".

Este vorba despre declarațiile privind un sprijin militar sporit pentru Ucraina. "Să spunem că dl Macron dă dovadă de un sprijin absolut pentru regimul ucrainean şi declară că Republica franceză este gata să participe direct la conflictul militar", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, agenţiilor de presă ruse, scrie Agerpres, citând AFP.

Acesta a calificat declaraţiile preşedintelui francez ca fiind "extrem de provocatoare, de natură să crească tensiunile pe continent şi fără să aducă nimic pozitiv".

Formarea a 4500 de soldaţi ucraineni în Franța

Emmanuel Macron a anunţat, între altele, miercuri seara, o "nouă cooperare" cu Kievul, căruia îi va furniza avioane Mirage 2000-5, piloţii ucraineni urmând să vină pentru formare în Franţa, începând din vară, cu obiectivul de a fi pregătiţi înainte de finalul acestui an.

El a indicat de asemenea că Franţa propune formarea a 4500 de soldaţi ucraineni pe teritoriul său, dezminţind totodată că aceste măsuri sunt un "factor de escaladă".

"A instrui pe cineva în vest, care este o zonă liberă în Ucraina, nu este agresiv", a explicat Macron.

Tensiunile franco-ruse continuă să crească, după ce preşedintele francez a evocat posibilitatea trimiterii de instructori francezi în Ucraina şi nu a exclus trimiterea de soldaţi francezi. Kremlinul, la rândul său, a afirmat că nu exclude ca soldaţii francezi să fie luaţi în vizor dacă vor fi trimişi în Ucraina.

 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel