Rusia îi dă în urmărire pe judecătorii Curții Penale Internaționale care au emis mandatul de arestare pentru Putin

Federația Rusă i-a dat în urmărire pe judecătorii de la Curtea Penală Internațională care în luna martie au emis un mandat de arestare pe numele președintelui Vladimir Putin.

Comisia de Investigații a Rusiei va trece în curând pe lista de urmăriți a țării pe judecătorii Curții Penale Internaționale (CPI) care au emis un mandat de arestare pentru președintele rus Vladimir Putin și un alt oficial, a declarat joi președintele Comisiei de Investigații, Alexander Bastrykin, potrivit RIA Novosti, scrie CNN.

„Comisia de investigație a deschis la scurt timp un dosar penal împotriva președintelui și a trei judecători, care au influențat activ adoptarea acestei decizii. În curând vor fi trecuți pe lista de urmăriți“, a spus Bastrykin, vorbind la Forumul juridic internațional de la Sankt Petersburg. .

Curtea Penală Internațională a emis pe 17 martie un mandat de arestare pentru președintele rus Vladimir Putin și comisarul rus pentru drepturile copilului Maria Lvova-Belova pentru o presupusă schemă de deportare a copiilor ucraineni în Rusia.

Curtea a spus că „există motive rezonabile să se creadă că Vladimir Putin poartă răspundere penală individuală” pentru presupusele crime, pentru că le-a comis direct alături de alții și pentru „eșecul său de a-și exercita controlul în mod corespunzător asupra subordonaților civili și militari care au comis actele” respective. 

Rusia nu este membră a CPI. Întrucât instanța nu desfășoară procese în lipsă, oficialii ruși acuzați ar trebui fie predați de Moscova, fie arestați în afara Rusiei.

Kremlinul a etichetat acțiunile CPI drept „revoltătoare și inacceptabile”.

CITEȘTE ȘI      -      Mandat de arestare pe numele lui Putin. Chirieac: Probabil nu va fi dus în fața justiției, dar în fața istoriei este cu siguranță condamnat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel