Rusia intensifică atacurile în Ucraina, folosește rachete supersonice Kinjal

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Rusia a folosit rachete supersonice Kinjal care au vizat Ucraina.

Forţele aeriene ruse au utilizat o rachetă supersonică Kinjal împotriva Ucrainei pentru prima dată începând din august, a anunţat marţi Ministerul Apărării britanic, confirmând informaţii difuzate recent de media ucrainene, transmite DPA, conform Agerpres.

”Cel puţin o” rachetă Kinjal a fost trasă către partea centrală a Ucrainei pe 13 decembrie, ţinta probabilă fiind un aeroport militar, a explicat Ministerul Apărării britanic în informarea sa zilnică despre războiul din Ucraina.

”În războiul din Ucraina, Rusia şi-a rezervat o armă pentru ceea ce este perceput ca fiind ţinte de valoare ridicată, bine-apărate. Multe dintre lansările ruse probabil nu şi-au atins ţintele, în timp ce Ucraina a reuşit să intercepteze atacuri”, arată ministerul citat.

Ucraina a interceptat cu succes rachete Kinjal

Armata ucraineană, care este echipată cu sisteme de apărare aeriană occidentale, a declarat în trecut că a interceptat cu succes rachete Kinjal.

Săptămâna trecută, avioane de vânătoare ruse MiG-31 au lansat o serie de rachete supersonice către centrul şi vestul Ucrainei.

În ultimele zile, armata rusă şi-a intensificat atacurile contra Ucrainei, lansând drone, rachete balistice şi rachete de croazieră. Atacurile ruse au vizat iarna trecută în special infrastructură energetică ucraineană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel