Rusia interzice accesul reprezentanților ONU în zonele inundate din Ucraina. Peskov zice că nu știe sigur de ce, dar își face griji pentru siguranța acestora

Rusia interzice accesul reprezentanților ONU în zonele inundate din Ucraina. Peskov zice că nu știe sigur de ce, dar își face griji pentru siguranța acestora / Foto: Agerpres
Rusia interzice accesul reprezentanților ONU în zonele inundate din Ucraina. Peskov zice că nu știe sigur de ce, dar își face griji pentru siguranța acestora / Foto: Agerpres

Rusia interzice accesul reprezentanților ONU în zonele inundate ca urmare a distrugerii hidrocentralei Kakhovskaya.

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a spus că nu cunoaște motivele refuzului părții ruse către reprezentanții ONU de a accesa teritoriile inundate ca urmare a distrugerii hidrocentralei Kakhovskaya, scrie Interfax. Totuși, acesta pare să își facă "griji" pentru siguranța specialiștilor, evident, vorbind despre provocările constante ale Kievului, nu și despre bombardamentele rusești.

În timpul unei conversații cu reporterii, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a fost rugat să comenteze cuvintele coordonatorului umanitar ONU în Ucraina, Denise Brown, potrivit cărora Rusia a interzis organizației mondiale accesul în zonele afectate.

"Nu cunosc exact nuanțele. Sunt și o mulțime de întrebări: cum se trece linia de demarcație, asigurarea securității. Știți ca sunt bombardamente constante, provocări constante, obiecte civile sunt bombardate, oamenii sunt bombardați, oameni sunt uciși”, a răspuns Peskov.

"Prin urmare, totul este foarte complicat aici și este foarte greu să le asigurăm siguranța și există multe alte nuanțe", a continuat el.

Vine holera peste noi? ”Oamenii ăștia nu știu că Dunărea colectează toată mizeria din Europa? Este o prostie!”

Jurnalistul Val Vâlcu și sociologul Alfred Bulai au vorbit în cadrul emisiunii "Nod în papură" despre știrea potrivit căreia există risc de holeră după inundațiile din Ucraina.

În presă au apărut informații potrivit cărora există pericol de holeră la Marea Neagră din cauza ruperii barajului hidroelectric Kahovka din Ucraina. Jurnalistul Val Vâlcu și sociologul Alfred Bulai au demontat informațiile despre litoralul Mării Negre.

"La televiziunile românești a apărut că vine holera peste noi. S-a rupt barajul de acolo (n.r. Ucraina). Cât este Marea Neagră, se diluează, se împrăștie", a precizat jurnalistul Val Vâlcu.

"Am văzut și eu știrea asta. Acum nu o să mai facem baie? Este un baraj care s-a rupt. Sunt niște milioane de metri cubi, dar asta nu înseamnă că nu știm cât de mare este Marea Neagră.

Este dorința de senzațional și lipsa de competență. Oamenii ăștia nu știu că Dunărea colectează toată mizeria din Europa? Sau se aduce apă curată din magazin și se toarnă în Dunăre? Toate astea sunt material organic ca să fie o Deltă mare și frumoasă. Este o prostie", a subliniat sociologul Alfred Bulai în cadrul emisiunii.

"În serialul Seinfeld era un personaj Kramer. Spunea că nu face baie pentru că nu vrea să stea în aceeași apă cu microbii lui. Cam așa și cu asta", a spus jurnalistul Val Vâlcu. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Știri recomandate
Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel