Rusia își propune să obțină victoria în Ucraina până în 2026

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Potrivit Royal United Services Institute (RUSI), Rusia vizează probabil să obțină victoria în Ucraina până în 2026 și va încerca să o facă prin implementarea unui proces în trei etape care va forța țara să cedeze teritoriu sub controlul rusesc.

Alegeri prezidentiale 2024

Think tank-ul cu sediul la Londra a declarat într-un raport lansat marți că Rusia consideră că va câștigă războiul care a început când președintele rus Vladimir Putin a lansat o invazie la scară completă în Ucraina în februarie 2022. Raportul afirmă că intermediarii ruși propun în prezent condiții de predare pentru Ucraina.

RUSI a declarat că procesul prin care Moscova își propune să obțină succesul în Ucraina va consta, probabil, în trei etape, notează și Newsweek.

"Prima etapă presupune continuarea presiunii de-a lungul frontului ucrainean pentru a epuiza munițiile Forțelor Armate Ucrainene [AFU] și rezervele de personal", se arată în raport, adăugând că, în paralel cu aceasta, Serviciile Speciale Ruse sunt însărcinate cu slăbirea hotărârii aliaților Kievului de a continua trimiterea de ajutor militar și asistență.

"Odată ce ajutorul militar a fost limitat semnificativ, astfel încât stocurile de muniții ale Ucrainei să se epuizeze, Rusia intenționează să inițieze noi operațiuni ofensive pentru a obține câștiguri semnificative, chiar dacă încetează – lent – să progreseze pe câmpul de luptă", a spus RUSI despre a doua etapă.

Think tank-ul a declarat că Moscova va folosi, probabil, aceste avansuri pe câmpul de luptă ca "sarcină de presiune" împotriva Kievului pentru a "forța capitularea în termenii ruși" în cea de-a treia etapă.

"Orizontul de planificare pentru implementarea acestor obiective, care furnizează baza pentru generarea de forțe ruse și producția industrială, este că victoria ar trebui să fie realizată până în 2026", conform RUSI.

Perspectiva unor negocieri de pace între Kiev și Moscova a fost ridicată de mai multe ori de la lansarea invaziei la scară completă de către Putin. Președintele rus a indicat că un acord de pace este încă posibil într-un interviu acordat fostei gazde Fox News, Tucker Carlson, într-un interviu amplu difuzat pe 8 februarie.

Kremlinul a specificat câteva condiții care nu sunt negociabile pentru Rusia, inclusiv că Ucraina trebuie să accepte anexarea din septembrie 2022 a patru dintre regiunile sale - Luhansk, Donetsk, Herson și Zaporijia - în urma referendumurilor convocate de Putin și care sunt considerate ilegale de comunitatea internațională.

Kremlinul a declarat că nu poate exista un acord de pace "care să nu țină cont de realitățile actuale privind teritoriul rus, cu intrarea a patru regiuni în Rusia."

În același timp, Ucraina a declarat că orice acord de pace trebuie să invalideze anexările din septembrie 2022 ale teritoriului său și că Peninsula Crimeea, anexată de Putin în 2014, trebuie să fie considerată din nou parte a Ucrainei.

Newsweek a contactat ministerele de externe ale Ucrainei și Rusiei pentru comentarii prin e-mail.

"Este vital să se aprecieze că obiectivele rusești pot să se extindă odată cu succesul, și având în vedere că Moscova a încălcat aproape toate acordurile semnificative cu atât Ucraina, cât și NATO, nu există nicio asigurare că, chiar și dacă Rusia ar obține ceea ce vrea din negocieri, nu ar încerca ulterior să ocupe fizic restul Ucrainei sau să fie încurajată să folosească forța în altă parte," a concluzionat RUSI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel