Rusia își va anula apartenența la FMI. Proiectul de lege a fost publicat pe site-ul Dumei de Stat

FMI
FMI

Rusia își va anula apartenența la FMI și la „sateliții americani”, potrivit unui proiect de lege care a fost publicat pe site-ul Dumei de Stat.

Autorii rezoluției propun denunțarea protocolului de aderare a Federației Ruse la Fondul Monetar Internațional și la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, precum și la Asociația Internațională pentru Dezvoltare.

După cum se menționează în document, această decizie este legată de politica de sancțiuni a FMI și a Băncii Internaționale pentru Reconstrucție  realizată „la cererea conducerii SUA și a sateliților săi”, scrie Glavcom.

Autorii documentului notează că apartenența la FMI obligă Federația Rusă să ducă o politică monetară care o privează de „independența monetară” și de capacitatea de a crește sau de a scădea cursul de schimb al rublei, și, de asemenea, o obligă la legarea cursului de schimb al rublei de o monedă străină.

FMI și-a îmbunătățit previziunile economice pentru Ucraina. Creșterea PIB-ului real în Ucraina din luna mai a atins deja „plus” 2,4% față de „minus” 29,1% la sfârșitul anului trecut. De asemenea, a scăzut și inflația, iar condițiile de pe piața valutară s-au îmbunătățit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel