Rusia își va suspenda participarea la OSCE. Președintele Dumei de Stat acuză organizația că „dansează după cum cântă Washingtonul”

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele Parlamentului rus, Viaceslav Volodin, a anunțat marți că Federația Rusă își va suspenda participarea la Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

Volodin a caracterizat adunarea drept „o organizație politizată absolut dependentă, care dansează după cum cântă Washingtonul”. Duma de Stat și Consiliul Federației vor lua în considerare suspendarea participării Rusiei la Adunare pe data de 21 februarie, conform informațiilor publicate de Kyiv Independent.

„Cel mai rău lucru în această situație este că încă plătim bani, iar noi suntem unul dintre cei mai mari jucători, așa că trebuie să ieșim și să nu mai transferăm fonduri”, a adăugat el.

Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) este un organism interparlamentar format din 57 de state membre. Înființată în 1991, adunarea are ca scop facilitarea realizării obiectivelor OSCE, inclusiv prevenirea și soluționarea conflictelor, precum și consolidarea instituțiilor democratice în toate țările membre ale OSCE.

Din 1993, Adunarea a monitorizat alegerile în peste 30 de națiuni din Europa, Africa, America de Nord și Asia.

Anul trecut, AP OSCE a recunoscut oficial Rusia ca stat sponsor al terorismului pentru implicarea sa în Grupul Wagner. În plus, Rusia a fost criticată pentru utilizarea regulei consensului în cadrul OSCE pentru blocarea unor chestiuni-cheie, cum ar fi candidatura Estoniei la președinția din 2024. Aceste acțiuni au stârnit reacții critice, iar ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a decis să boicoteze reuniunile OSCE din cauza prezenței continue a Rusiei în organizație.

În ultimii doi ani, Rusia a fost exclusă din mai multe organizații internaționale pentru drepturile omului, inclusiv din Consiliul pentru Drepturile Omului al Națiunilor Unite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel