Rusia lansează atacuri cu drone asupra Kievului și sudului Ucrainei - Reuters

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

40 din cele 45 de drone lansate de Rusia au fost doborâte de sistemele de apărare antiaeriene ucrainene.

Rusia a efectuat atacuri cu drone în cursul nopții asupra Kievului și a sudului Ucrainei, provocând rănirea a cel puțin unei persoane civile și daune unei conducte de gaze și clădirilor rezidențiale în portul fluvial și maritim Mykolaiv, conform declarațiilor armatei ucrainene duminică. Forțele Aeriene ale Ucrainei au comunicat pe aplicația de mesagerie Telegram că sistemele lor de apărare aeriană au distrus 40 din cele 45 de drone de atac Shahed lansate de Rusia în cursul nopții. "Alerta aeriană în capitală a durat aproape două ore", a precizat Serhiy Popko, șeful administrației militare din Kiev, pe Telegram.

El a adăugat că toate dronele au fost doborâte deasupra Kievului în timpul apropierii lor. Potrivit informațiilor preliminare, nu au fost înregistrate victime sau distrugeri în sau în apropierea capitalei. Cerul de deasupra Kievului a fost declarat clar înainte de ora 4 dimineața (0200 GMT). Comanda militară din sudul Ucrainei a afirmat pe Telegram că sistemele lor de apărare aeriană au fost active timp de peste cinci ore și au distrus 26 de drone Shahed lansate de Rusia în mai multe regiuni din sud, în special în regiunea Mykolaiv de lângă Marea Neagră.

Cel puțin o persoană civilă a fost rănită în atacul din sudul Ucrainei, conform informațiilor furnizate de armată. "Prioritatea pentru inamic a fost din nou fâșia de coastă a infrastructurii și facilităților agro-industriale", a subliniat armata. Debrisurile provenite de la o dronă doborâtă și unda de șoc au cauzat daune clădirilor rezidențiale și unei conducte de gaze în Mykolaiv, potrivit comandamentului militar. Patru drone au fost doborâte în portul Odesa de la Marea Neagră, potrivit informațiilor furnizate de armată.

Reuters nu a putut verifica independent aceste rapoarte. Atât Rusia, cât și Ucraina au intensificat atacurile aeriene departe de linia de front în ultimele luni, vizând infrastructurile energetice, militare și de transport critice ale celuilalt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel