Rusia. Ministrul Apărării Shoigu vorbește: „Acum scopul este Donbasul”

Rusia a „realizat principalele obiective ale primei faze” a așa-numitei „operațiuni militare speciale” din Ucraina

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, revine să vorbească după zvonurile despre dispariţia sa şi subliniază că acum „ obiectivul principal este eliberarea Donbasului”. 

„Potențialul de luptă al forțelor armate ucrainene a fost redus semnificativ, ceea ce face posibilă concentrarea atenției principale și a eforturilor principale asupra atingerii obiectivului principal - eliberarea Donbassului”, a spus el într-o conferință telefonică. 

„Forțele armate ucrainene au suferit pagube considerabile ”, a continuat ministrul, „s-a atins superioritatea aeriană. Rețeaua de aviație și de apărare aeriană au fost practic distruse.

„Marina țării a dispărut acum.Asaltul terestră și aerian a suferit pierderi”, Shoigu.

„Peste 500 de mercenari străini au părăsit țara și aproximativ 600 de mercenari au fost eliminați în ultimele două săptămâni”. 

„Forțele armate ruse vor continua operațiunea specială în Ucraina până la atingerea obiectivelor stabilite”, a continuat Șoigu, care a asigurat în final că „recruții ruși nu vor fi dislocați în zonele de luptă”. 

Potrivit generalului, armata rusă ajută în mod activ populația din republicile populare autoproclamate Lugansk și Donețk „să restabilească o viață pașnică”, a spus el. „6.079 de tone de ajutor umanitar au fost livrate în 210 așezări”, a spus el.

În sfârșit, un avertisment pentru NATO : „Rusia va răspunde în mod adecvat dacă NATO va livra Ucrainei avioane de luptă și sisteme de apărare aeriană”, a spus generalul. „Urmăm declarațiile liderilor din fiecare țară NATO cu privire la intenția lor de a furniza aeronave și sisteme de apărare aeriană Ucrainei”. Dacă această ipoteză s-ar concretiza, a avertizat proprietarul apărării ruse, „vom reacționa adecvat”.

Shoigu este unul dintre cei trei oameni din Rusia care au codurile bombei atomice . De la începutul războiului au circulat cele mai disparate zvonuri despre el : de la posibilă epurare, până la boală. Ministrul rus de Externe, vorbind pe această temă, a definit știrile despre dispariția sa drept „acuzații” și absurdități „răspândite de serviciile ucrainene: „ „Dispariția” ministrului rus al Apărării este o minciună adevărată, toată lumea este în viață, toată lumea. este sănătos, toată lumea lucrează, îl poți vedea regulat pe ecranele TV și pe rețelele de socializare”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel