Rusia a respins acuzațiile conform cărora s-ar afla în spatele atacurilor informatice din Ucraina.
Rusia a respins sâmbătă acuzaţiile Statelor Unite conform cărora s-ar afla în spatele atacurilor informatice asupra unor site-uri de internet bancare şi guvernamentale ucrainene, potrivit Agerpres. Ambasada rusă la Washington a scris în reţeaua Twitter: "Respingem categoric aceste declaraţii nefondate ale administraţiei şi facem observaţia că Rusia nu are nimic de-a face cu evenimentele menţionate şi în principiu nu a efectuat niciodată şi nu efectuează niciun fel de operaţiuni 'rău intenţionate' în spaţiul cibernetic".
Anne Neuberger, adjunctă a consilierului pentru securitate naţională din SUA, afirmase vineri că serviciile ruse de informaţii sunt răspunzătoare de recentele atacuri de tip DDoS (Distributed Denial of Service - blocare distribuită a serviciului) care au scos temporar din funcţiune mai multe site-uri de internet din Ucraina.
„Sunt convins că a luat decizia. Avem motive să credem că da”, a spus preşedintele Statelor Unite într-un discurs de la Casa Albă. Atât timp cât nu s-a produs o invazie, „diplomaţia este întotdeauna o posibilitate”, a adăugat el, subliniind că şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, urmează să se întâlnească joi în Europa cu omologul său rus, Serghei Lavrov.
„Declarațiile lui Joe Biden mi s-au părut importante. Noi nu trebuie să ne îngrijorăm pentru că suntem în NATO. Oricum, va fi un război rece, indiferent dacă Vladimir Putin va ataca Ucraina sau va renunța la atacarea Ucrainei. Este foarte clar că Vladimir Putin nu a reușit, la el acasă, să facă o economie funcțională. Rusia nu a reușit să devină o super putere economică și atunci Vladimir Putin abuzează de super puterea militară a acestei țări.
Repet: urmează un război rece, indiferent dacă Vladimir Putin va ataca sau nu Ucraina. Lumea occidentală va trage o nouă Cortină de fier. Acum suntem de partea bună a Cortinei de fier. Cortina de fier nu este bună în niciun caz, ea va fi trasată pe frontiera de Est a NATO. Lucrul acesta ar putea fi în favoarea României. Știm de la precedenta Cortină de fier că statele de pe linia Cortinei de fier au fost încurajate, susținute pentru a dezvolta economii puternice și democrații robuste.
Sperăm că, în acest mod, să ajungă România, dintr-un stat eșuat, într-un stat, cât de cât, competitiv. Lumea nu se va întoarce la ceea ce a fost înainte de această agresiune a Rusiei față de Ucraina. Occidentul s-a lămurit că Vladimir Putin nu va renunța la acest tip de abordare cât timp va fi țarul Rusiei. Este țar în acest moment... nu mai e nici președinte, nu mai este nimic din ce are aparență democratică. Opinia mea este că majoritatea rușilor și-l doresc în această postură. Rusia nu este, deocamdată, pregătită pentru democrația liberală de tip occidental”, a zis Bogdan Chirieac, în direct, la Antena 3, vineri seara.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News