Ghinion! Rusia i-a pus pe lista de sancțiuni și pe americanii pro-Putin. L-au făcut pe Zelenski ”bandit” degeaba, tot n-au scăpat!

Marjorie Taylor Greene
Marjorie Taylor Greene

Rusia a anunțat miercuri sancțiuni împotriva a 398 de membri ai Camerei Reprezentanților din SUA. Pe listă au fost incluși câțiva reprezentanți republicani care au făcut comentarii considerate de mulți ca fiind pro-Rusia, cum ar fi Marjorie Taylor Greene din Georgia, Matt Gaetz din Florida și Madison Cawthorn din Carolina de Nord.

Ministerul rus de Externe a declarat că lista membrilor sancționați ai Congresului, precum și a 87 de senatori canadieni, este un răspuns la aplicarea de către Statele Unite a sancțiunilor asupra a 328 de membri ai Dumei de Stat a Rusiei, camera inferioară a Parlamentului țării, pe 24 martie.

Nu a fost furnizată nicio explicație pentru modul în care Rusia a ales numele pentru lista sa. Săptămâna trecută, Greene și Gaetz au fost doi dintre cei trei reprezentanți ai Camerei care au votat împotriva interzicerii importului de petrol rusesc.

„NATO le-a furnizat neonaziştilor din Ucraina arme puternice şi instruire extinsă despre cum să le folosească”, a scris Greene pe Twitter pe 15 martie. „Ce naiba se întâmplă cu aceşti #NATONazişti?” a continuat Greene. 

„Vedeți că Ucraina a continuat să provoace Rusia, și Rusia a invadat”, a spus ea, adăugând: "Și adevărul dur este... că nu există nicio victorie pentru Ucraina aici. Rusia are mare succes în invazia ei".

Sancțiunile SUA asupra membrilor Dumei de Stat vizează proprietățile și bunurile acestora, precum interzicerea de relații comerciale cu cetățenii americani. 

Nu au fost făcute publice prea multe detalii despre sancțiunile Moscovei împotriva politicienilor americani, în afară de faptul că ar „oglindi” măsurile SUA și le-ar interzice celor de pe listă să viziteze Rusia, potrivit News Week.

Un grup cunoscut sub numele de Republican Accountability Project a publicat recent o listă ai „republicanilor și conservatorilor pro-Putin”. Link-uri către videoclipuri sau text ale diferitelor declarații considerate favorabile față de președintele rus Vladimir Putin și/sau Rusia de la persoanele de pe listă sunt disponibile pe site-ul grupului.

„Sunt mai preocupat de granița dintre SUA și Mexic decât de granița dintre Rusia și Ucraina. Nu îmi pare rău”, a scris Gaetz pe Twitter în ianuarie înainte de invazie.

Între timp, Cawthorn l-a atacat recent pe președintele ucrainean Volodymyr Zelensky, în timp ce vorbea cu un grup de susținători ai săi.

Cawthorn: ”Amintiți-vă că Zelensky este un bandit”

”Amintiți-vă că guvernul ucrainean este incredibil de corupt și este incredibil de rău și a împins ideologii trezite” afirmă Cawthorn. 

Cu toate acestea, pe Twitter, Cawthorn a numit acțiunile lui Putin ”dezgustătoare”. ”Mă rog pentru Ucraina și poporul ucrainean”, a mai scris Cawthorn.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel