Rusia plănuiește o lovitură de stat în Republica Moldova cu implicarea directă a cecenilor

În intenția lui a răsturna guvernarea din R. Moldova, Kremlinul ar putea implica militanți ceceni. În prezent R. Moldova își fortifică puterea de apărare, pentru a face față planurilor Rusiei de a organiza la Chișinău o lovitură de stat.

 Acest lucru a fost declarat de către secretarul Consiliului de Securitate și Apărare al Ucrainei, Alexei Danilov, în cadrul unei intervenții video, transmite Unian, potrivit Deschide.md.

Potrivit lui Danilov, serviciul de spionaj al Ucrainei a informat autoritățile de la Chișinău, despre faptul că Federația Rusă vrea să organizeze o lovitură de stat în timpul apropiat.

„Rusia foarte mult își dorește ca acolo (n.r. – în R. Moldova) totul să ia foc. Anume cu suportul Rusiei. Pentru ca să fie acolo un punct tensionat, la care noi ar trebui să atragem atenție maximă”, a declarat oficialul.

Danilov a mai adăugat că în încercările de a organiza lovitura de stat în R. Moldova, Kremlinul ar putea implica și militanți ceceni, care în februarie anul trecut au fost trimiși în Ucraina cu scopul de a lichida conducerea țării. De asemenea, demnitarul susține că tot acei ceceni acum se află în Turcia, unde activează în calitate de „salvatori”.

„Noi urmărim cu atenție, ca să nu se întâmple astfel încât acei „salvatori” să ajungă la Chișinău. Noi cunoaștem numele și prenumele lor”, a adăugat Danilov.

Amintim, că la 9 februarie președintele ucrainean Vladimir Zelenski a declarat în timpul vizitei sale la Bruxelles, că serviciul de spionaj al Ucrainei a aflat despre faptul că cei de la Kremlin și-ar dori să schimbe guvernarea din R. Moldova. Acea informație a fost transmisă autorităților de la Chișinău. Reprezentanții guvernării din R. Moldova au confirmat faptul că au primit o asemenea notificare, dar nu au oferit prea multe detalii despre conținut, invocând motive ce țin de securitate.

Ulterior, premierul Natalia Gavrilița și întregul Cabinet de Miniștri și-a dat demisia, iar în loc a fost desemnat candidatul Dorin Recean. Potrivit deputatului PAS, Radu Marian, această schimbare a avut loc anume acum din cauza unor amenințări din exterior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel