Rusia propune întâlniri cu cele mai mari puteri nucleare. Conferințele vor avea loc anul următor

Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES

Reuters: Rusia dorește discuții cu puterile nucleare ale lumii.

Ministrul de Externe, Sergei Ryabkov, a declarat marți că Rusia a propus un calendar de întâlniri ale statelor "Cinci Mari" armate cu arme nucleare pentru anul următor, conform agenției de știri de stat ruse RIA Novosti.

Cele cinci puteri nucleare ale lumii sunt China, Franța, Rusia, Regatul Unit și SUA.

Cum este, de fapt, Putin

De asemenea, într-o conversație cu Cătălin Măruță, Mircea Geoană a exprimat câteva dintre opiniile sale despre întrevederile cu Putin:

„L-am cunoscut pe Putin de două ori. El e foarte „uscat”, nu face „floricele”, e foarte plat în ceea ce spune, nu emană niciun fel de emoție. Îmi aduc aminte că vorbea despre cât de periculoasă e UE. Și că de fapt problemele din Ucraina au pornit de la UE, spunea el. 

Nu este risc de război în România, în nicio direcție. Nu este risc militar, de securitate, în România. Lumea să aibă încredere că NATO își face treaba și nu ascund faptul că și eu vreau să-mi țin țara cât mai protejată. ”, a spus Mircea Geoană, în cadrul podcastului lui Cătălin Măruță.

Rusia, cheltuieli monstru pe apărare

În contextul războiului din Ucraina, anul viitor cheltuielile militare ale Rusiei le vor depăşi pentru prima dată pe cele sociale. Pentru acestea din urmă sunt prevăzute 7,5 trilioane de ruble (84,3 miliarde de dolari), în timp ce Apărarea va primi 10,4 trilioane de ruble (111 miliarde de dolari), sumă ce reprezintă aproximativ o treime din întregul buget. Pentru anul în curs bugetul Apărării a fost de 6,5 trilioane de ruble (66,7 miliarde de dolari).

În proiecţiile bugetare pentru anii 2025 şi 2026 sumele alocate Apărării sunt mai mici decât cele pentru exerciţiul bugetar 2024, dar peste cele din 2023, reprezentând 8,6 trilioane de ruble (88 de miliarde de dolari) şi, respectiv, 7,5 trilioane de ruble, conform Agerpres.

China, creditorul lui Putin

Totodată, veniturile Rusiei nu se duc doar pe frontul din Ucraina întrucât a fost dovedit faptul că Federația Rusă are implicări directe în finanțarea Hamas, din Gaza. Aceste cheltuieli nu rămân fără răspuns. Într-un interviu cu Tudor Curtifan, redactor-șef la Defense România, am subliniat faptul că Rusia ar fi complet îndatorată Chinei:

Dc News: Dacă Rusia susține fronturile în care este implicată exclusiv cu ajutorul Chinei, acest lucru nu înseamnă o îndatorare foarte mare față de colosul din Asia?

„Din perspectiva mea, Rusia a devenit deja o anexă economică a Chinei. Rusia e dependentă de China din toate punctele de vedere, indirect și militar. Federația Rusă a primit o cantitate mare de muniție de la Coreea de Nord, iar acest lucru nu ar fi fost posibil fără acordul Chinei. China este cel mai mare câștigător.

Pe viitor vom vedea aceste efecte (N.R. ale îndatoririi Rusiei față de China), iar principalii actori care vor sta la masă vor fi China și SUA, plus alte puteri, dar, în momentul actual, Rusia este departe de a fi la această masă.

Rusia plătește un preț mare de tot și va plăti și pe viitor pentru că rezistența Rusiei pe front se datorează doar Chinei.”, ne-a spus Tudor Curtifan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel