Rusia recunoaște că Ucraina controlează 28 de localități din Kursk. Cum reacționează Putin, când îi sunt prezentate cifrele / video

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Federația Rusă a recunoscut astăzi că, în urma Operațiunii Kursk, Ucraina a reușit să obțină controlul a 28 de localități din vestul Federației Ruse.

Alexei Smirnov, guvernator intermiar al regiunii ruse Kursk, i-a spus lui Vladimir Putin că trupele ucrainene controlează în prezent 28 de așezări din regiunea Kursk, potrivit Sky News.

Vorbind cu președintele rus în timpul unei videoconferințe cu guvernatorii regiunilor afectate, Smirnov a spus că invazia din Kursk a ajuns la o adâncime de până la 12 km de-a lungul unui front de 40 km.

„Azi, 28 de așezări sunt sub controlul inamicului, adâncimea de pătrundere în teritoriul regiunii Kursk este de 12 kilometri, iar lățimea frontului este de 40 de kilometri”, i-a spus guvernatorul interimar al regiunii Kursk lui Putin. Putin l-a întrerupt și a spus să nu mai vorbim de cifre.

„Ascultă, Alexei Borisovici (Smirnov), departamentul militar ne informează cu privire la adâncime și lungime (n.r. a noului front din Rusia). Tu spune-ne despre situația socio-economică și despre asistența acordată oamenilor“, a punctat Putin.

Smirnov a mai spus că numărul civililor uciși în atacul care a început săptămâna trecută este acum de 12, în timp ce 121 au fost răniți. Aproximativ 121.000 de persoane și-au părăsit casele din regiune, în timp ce aproximativ 59.000 au rămas, i-a mai spus Smirnov lui Putin.

VEZI ȘI                -               Operațiunea Kursk - imaginile zilei de pe frontul deschis de ucraineni în Rusia. Vladimir Putin, o nouă reacție după atacul surpriză / video + foto

Rusia spune că Ucraina ar fi folosit arme chimice

Guvernatorul regiunii Kursk din Rusia a susținut că forțele ucrainene au folosit obuze care conțineau arme chimice în timpul invaziei în vestul Federației Ruse. Declarațiile lui Alexei Smirnov au fost raportate de presa de stat rusă.

Sky News nu poate verifica dacă Smirnov a furnizat vreo dovadă care să susțină afirmația. Atât Rusia, cât și Kiev s-au acuzat reciproc și au raportat acuzații de utilizare a armelor chimice în timpul războiului.

Marțea trecută, Ucraina a lansat o invazie în regiunea rusă Kursk, aparent slab apărată după ce eforturile militare ale Kremlinului s-au concentrat pe fronturile din sudul și estul Ucrainei.

Având în vedere că ucrainenii nu au întâmpinat o rezistență puternică, ei au avansat în interiorul Federației ruse amenințând orașul Kursk și centrala nucleară omonimă, aflată la vest de capitala regională.

Mai multe rapoarte au sugerat abia pe 12 august că forțele ruse au reușit în unele locuri să oprească înaintarea ucrainenilor, care acum amenință și raioane din regiunea învecinată, Belgorod.

Atacul ucrainean în regiunea Kursk este fără precedent în războiul ce se desfșoară din februarie 2022. Deși au mai existat raiduri ucrainene în zonele de gradință, este pentru prima dată când forțele Kievului desfășoară mii de militari și sute de vehicule de luptă în Federația Rusă, încercând probabil să obțină condiții favorabile de negociere în eventualitatea unor discuții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel