Rusia reia importurile de legume din Olanda şi Belgia

legume
legume

Rusia reia marţi importurile de legume din Olanda şi Belgia, în urma embargoului impus de Serviciul sanitar rus Rospotrebdandzor pe 2 iunie.

"După expertize, am autorizat astăzi (marţi - n.r.) importurile din Olanda şi Belgia", a spus şeful serviciilor sanitare ruse, Ghennadi Onişcenko, precizând că cele două ţări vor trebui să prezinte certificate care să garanteze calitatea producţiei.

Onişcenko a precizat că pe "lista de aşteptare" mai figurează alte cinci state din Uniunea Europeană, care ar putea obţine acceptul Moscovei de a-şi exporta producţia pe piaţa rusă, cu respectarea condiţiilor impuse de Rospotrebnadzor. Este vorba de Polonia, Lituania, Spania, Danemarca şi Cehia.

Serviciul sanitar rus face verificări, după care ar putea decide ridicarea embargoului asupra importurilor de legume din aceste state.

Medicul sanitar şef rus a explicat că Olanda şi Belgia au primit primele permisiunea de a-şi vinde legumele în Rusia, întrucât în aceste ţări nu s-au înregistrat cazuri de persoane contaminate cu bacteria E.coli şi pentru că laboratoarele acestora "inspiră încredere".

Pe de altă parte, Onişcenko a spus că Polonia nu inspiră încredere, fiindcă se ocupă mult cu reexportul, iar "Germaniei, de asemenea, nu-i vom da aprobare". Creşterea numărului de cazuri de contaminare "are loc pe seama Germaniei", a justificat medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel