Rusia ridică temporar restricţiile pe exportul de benzină

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

Rusia a decis să permită rafinăriilor să continue exporturile de benzină pentru încă o lună. 

Guvernul a prelungit permisele acordate rafinăriilor până în 31 iulie, conform unui decret publicat sâmbătă. Precedentul decret urma să expire în 30 iunie.

"Adoptarea timpurie a reglementărilor de export şi-a dovedit eficienţa şi a permis saturarea pieţei interne. În prezent, stocurile interne de combustibili sunt suficiente şi cererea internă este îndeplinită în totalitate", se arată într-un comunicat al ministrului Energiei, Sergei Tsivilev.

De la 1 martie, autorităţile de la Moscova au interzis exporturile de benzină, pentru o perioadă de şase luni, pentru a asigura aprovizionarea pieţei interne şi a preveni creşterea preţurilor. De asemenea, decizia are legătură cu atacurile ucrainene asupra rafinăriilor ruseşti, care au dus la scăderea producţiei de benzină, înaintea lucrărilor de mentenanţă din primăvară.

Acest embargou nu se aplică ţărilor din Uniunea Economică Euroasiatică, care include şi Kazahstanul, precum şi altor ţări, cum este Mongolia, cu care Rusia are un acord interguvernamental privind livrările de carburanţi.

În februarie, înaintea introducerii interdicţiei, Rusia exporta zilnic aproximativ 141.000 barili de benzină, sau aproape 14% din producţia sa totală de combustibil, conform datelor consultate de Bloomberg, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel