Divizia aviatică a flotei ruse a Mării Negre a efectuat exerciţii de desfăşurare de luptă deasupra Mării Negre.
Exercițiile de luptă au constat în căutarea şi distrugerea de ţinte aeriene şi maritime fără echipaj, a transmis luni agenţia rusă de presă Interfax citând Ministerul rus al Apărării, notează Reuters.
”Misiunile de luptă s-au desfăşurat în condiţii de întuneric, la altitudini diferite şi au inclus echipaje care s-au ridicat în stratosferă la peste 13.000 de metri altitudine”, conform ministerului.
La exerciţii a participat şi avionul de luptă Suhoi Su-30SM, bimotor, cu două locuri şi supermanevrabil, proiectat cu scopul de a asigura superioritatea aeriană şi a distruge ţinte aeriene, terestre şi maritime, inclusiv pe timp de noapte şi în condiţii meteorologice dificile, a subliniat Interfax.
Capacităţile forţelor armate ruse au fost puse greu la încercare în cei doi ani şi jumătate care au trecut până acum de război din Ucraina, adaugă Reuters. Forţele ucrainene, în ciuda faptului că dispun de o putere de foc navală mult mai mică, au reuşit să lovească dur Flota Mării Negre a Rusiei, a cărei principală bază este portul Sevastopol din peninsula Crimeea.
Bogdan Chirieac a analizat ultimele desfăşurări de forţe din războiul dintre Federația Rusă şi Ucraina, după ce forţele armate ucrainene au bombardat depozite de muniţie de pe teritoriul Rusiei. Mai mult, analistul politic a tras concluziile despre demonstraţia de tehnică militară a Serbiei, în contextul exerciţiului "Drapel 2024".
Armata ucraineană spune faptul că a lovit două depozite de muniţie ale Rusiei, unul în Tihoreţk, în regiunea Krasnodar, şi altul în Oktiabrskii, în regiunea Tver. Analistul politic Bogdan Chirieac este de părere că ucrainenii şi-au câştigat, astfel, câteva săptămâni de respiro privind atacurile ruseşti, însă spune că economia de război a Rusiei nu va ceda.
"O săptămână, poate două, atacurile asupra Kievului o să se rărească după ce au aruncat în aer acele depozite de muniție, dar Rusia are o capacitate uriașă de producție, mai ales că economia lor a trecut în stare de război", a spus Bogdan Chirieac.
Analistul politic a vorbit și cu privire la recenta demonstrație de forță a Serbiei.
"În privința Serbiei... Serbia nu este un pericol pentru niciuna dintre țările din jurul său, problema este că Bosnia Herțegovina este înarmată foarte puternic de către Turcia și țările arabe. Se vorbește adesea că Rusia o să deschidă al 2-lea front aici, în Balcanii de Vest. Mai e o problemă uriașă, sârbii sunt o civilizație pro-occidentală, cred că Uniunea Europeană face mult prea puțin pentru sârbi. Așa cum Slovenia și Croația, fostele Republici Iugoslave, ca și Serbia, sunt membre depline NATO și UE, probabil că și sârbii trebuie să ajungă tot acolo", a spus Bogdan Chirieac. Vezi continuarea articolului aici!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News