Rusia se pregătește să atace nave civile în Marea Neagră, avertizează Marea Britanie. Generalul Cristian Barbu: O escaladare absolut gravă

Rusia se pregătește să atace nave civile în Marea Neagră, avertizează Marea Britanie. Generalul Cristian Barbu: O escaladare absolut gravă / Foto: Pixabay
Rusia se pregătește să atace nave civile în Marea Neagră, avertizează Marea Britanie. Generalul Cristian Barbu: O escaladare absolut gravă / Foto: Pixabay

Marea Britanie deține informații care indică faptul că armata rusă ar putea trece la atacuri asupra navelor civile din Marea Neagră, a declarat marți ambasadorul britanic la ONU, Barbara Woodward.

Rusia va ataca nave civile în Marea Neagră, avertizează Marea Britanie, după ce Moscova a ieșit din acordul privind exportul de cereale ucrainene. Ambasadorul britanic la ONU, Barbara Woodward, ar deține informații potrivit cărora armata rusă nu se va rezuma la atacurile asupra instalațiilor de cereale ucrainene. Generalul Cristian Barbu a comentat acest subiect în direct la Antena 3 CNN.

Generalul Cristian Barbu: Lucrurile sunt într-o escaladare absolut continuă și gravă

Întrebat cum ar trebui să primească România acest avertisment, generalul a spus: "Cu mare grijă, lucrurile sunt într-o escaladare absolut continuă și gravă. Vă dați seama că suntem aici la mai puțin de 100 de kilometri în larg, dar la aproximativ 20 de centimetri de zona pe care rușii au clasificat-o ca fiind de interes militar și din acest moment probabil că vor lua și ei măsuri, în sensul că vor putea să înceapă orice acțiune militară împotriva unui vas, vapor, care nu se supune controlului pe care îl vor ei sau ideii de a nu fi controlat.

Suntem într-o fază cu totul și cu totul dificilă și se pare că și premierul Marii Britanii a sesizat acest lucru în discuția cu președintele Ucrainei și intervine inclusiv prin zona NATO pentru că în acest moment Marea Britanie deține președenția Consiliului de Securitate al ONU, deci fapta ar fi inacceptabilă atât din partea NATO, a ONU, a tuturor. Cuvântul este clar: inacceptabil ceea ce se întâmplă din partea Rusiei. Cum să ataci o navă sub pavilion civil?".

Întrebat care ar fi, de fapt, interesul Rusiei, generalul Cristian Barbu a spus: "Primul aspect sunt de fapt cerealele ucrainene care nu mai pot merge sub nici o formă pe calea apei, ați văzut că ideea de Marea Neagră a fost interzisă, acum interzic și Dunărea, apoi, distrugerea infrastructurilor specifice zonei portuare pentru că acolo nu sunt doar cereale, sunt și alte materiale, sigur, necesare unui comerț sau unei dezvoltări economice.

În altă ordine de idei, Rusia dorește să există o supremație militară și să facă această blocadă. Este pentru prima dată în ultimii 80 de ani când vorbim despre o blocadă militară împotriva unei țări, iată, pe mare. Și nu în ultimul rând, Rusia dorește să își exporte o parte din grâne și o parte de material, acolo unde Ucraina reușea să facă un mic comerț, atât cât să supraviețuiască".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel