Atât Rusia, cât și Ucraina ar trebui să ajungă la ”înțelegere reciprocă” că o victorie ”probabil nu poate fi obținută prin mijloace militare și, prin urmare, este necesar să se încerce alte căi”.
Retragerea forțelor armate ruse de pe malul de vest al râului Nipru și de la Herson, ar deschide o ”casetă de dialog” pentru a încerca să pună capăt războiului din Ucraina.
Generalul Mark Milley, șeful Statului Major comun al forțelor armate americane, a declarat acest lucru la postul de televiziune CNN, potrivit Agenzia Nova, Acesta a comentat anunțul retragerii trupelor ruse din Herson.
Potrivit lui Milley, conflictul aflat în desfășurare din februarie anul trecut a costat Rusia pierderea a peste 100 de soldați, morți și răniți, și cam la fel și pentru Ucraina: în starea actuală a ostilităților, atât Rusia, cât și Ucraina ar trebui să ajungă la ”înțelegere reciprocă” deoarece o victorie „probabil că nu poate fi realizată prin mijloace militare și, prin urmare, este necesar să încercăm alte căi.”
”Primele semne indică faptul că într-adevăr se retrag”, a spus Milley, comentând anunțul Rusiei. ”Au anunțat public că o vor face și cred că vor încerca să restabilească liniile de apărare la sud de râu (Nipru)”, a adăugat generalul.
Tocmai retragerea din Herson, prin care Rusia ar putea încerca să se reorganizeze în vederea unei noi ofensive în sezonul de primăvară, ar putea încă să creeze, potrivit lui Milley, o ”fereastră deschisă pentru dialog”: ”Când se creează o oportunitate de a negocia, atunci când se poate realiza pacea, trebuie profitată de oportunitate”, a spus generalul, precizând însă că dacă negocierile nu se vor concretiza, Statele Unite vor continua să înarmeze Ucraina.
Citește și:
Departamentul Apărării al SUA consideră că utilizarea dronelor Grey Eagle MQ-1C ar putea provoca o intensificare suplimentară a conflictului și ar putea semnala Moscovei undă verde de la Washington pentru atacuri pe teritoriul Rusiei.
Administrația președintelui Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, nu intenționează să se conformeze cererii Kievului de a transfera drone avansate de atac în Ucraina.
Ziarul Wall Street Journal scrie că Departamentul Apărării al SUA consideră că utilizarea dronelor Grey Eagle MQ-1C de către forțele armate ucrainene ar putea provoca o intensificare suplimentară a conflictului și ar putea semnala Moscovei undă verde pentru Statele Unite ale Americii la atacuri pe teritoriul Rusiei.
Potrivit unor surse citate de cotidianul american, îngrijorarea crește și la Washington cu privire la soarta sistemelor de armament și a tehnologiilor militare trimise în Ucraina, care riscă să ajungă în mâinile unor grupuri armate sau țări adverse.
Un purtător de cuvânt al General Atomics, producătorul dronelor în cauză, a confirmat că a fost informat de decizia de la Casa Albă, dar a refuzat să comenteze zvonurile.
Publicația ucraineană, The Kiev Independent, a adăugat pe Twitter:
”Deși nu este esențial pentru decizie, oficialii americani și-au exprimat îngrijorarea că tehnologia din drone ar putea fi furată pe câmpul de luptă, a raportat WSJ. Atât Kievul, cât și membrii congresului american au împins administrația Biden să furnizeze Ucrainei dronele”.
Citește mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News