Rusia, soluție disperată pentru a-și proteja avioanele militare de dronele ucrainene. Ce se întâmplă pe aeroporturi / foto

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Forțele Moscovei recurg la o tactică disperată pentru a încerca să protejeze avioanele militare de loviturile cu drone ucrainene.

Imaginile din satelit de la Maxar de la baza aeriană Engels din Rusia arată două bombardiere strategice Tu-95 care au caufiucuri de mașini pe ele, conform CNN.

CNN nu a putut verifica în mod independent de ce au fost amplasate anvelopele pe aeronavă, dar experții spun că ar putea fi o încercare nu numai de a adăuga un alt strat de protecție împotriva dronelor ucrainene, ci și de a reduce vizibilitatea aeronavei, în special pe timp de noapte.

Mișcarea ar putea avea un efect limitat, potrivit lui Francisco Serra-Martins de la firmade drone One Way Aerospace, ale cărei drone au fost folosite de forțele ucrainene.

„Ar putea reduce semnătura termică pentru activele aviatice strategice expuse plasate pe platformele aerodromului, dar acestea vor fi în continuare observabile sub camerele cu infraroșu”, a spus el pentru CNN.

„Deși pare destul de prost, ei par să încerce să facă tot ce pot pentru a blinda avioanele”, a spus Steffan Watkins, un consultant de cercetare open-source care urmărește avioanele și navele.

Watkins a adăugat că anvelopele ar putea fi folosite pentru a bloca și eventuale explozii ce s-ar putea declanșa deasupra aeronavelor.

Un oficial militar al NATO a declarat pentru CNN că alianța știe despre această tactică. Oficialul a vorbit sub condiția anonimatului.

„Credem că este menit să protejeze împotriva dronelor”, a declarat oficialul pentru CNN. „Nu știm dacă acest lucru va avea vreun efect.”, a adăugat el.

Ucraina a devenit din ce în ce mai îndrăzneață în a ținti activele strategice în interiorul Rusiei prin atacuri aeriene în ultimele săptămâni, chiar dacă suferă atacuri asupra propriilor orașe.

Săptămâna trecută, șase regiuni rusești, inclusiv Moscova, au fost atacate, în cel mai mare asalt cu drone asupra teritoriului său de când a lansat invazia Ucrainei. În orașul Pskov, în apropiere de granița cu Estonia, mai multe avioane de transport ar fi fost avariate când dronele au vizat un aeroport.

La începutul lunii august, Ucraina a declarat că a efectuat lovituri cu drone asupra bazelor care găzduiesc bombardiere supersonice în adâncul teritoriului rus – în ceea ce părea a fi un efort de a reduce puterea aeriană a Rusiei, ceea ce a reprezentat un obstacol major pentru contraofensiva Ucrainei.

Forțele ruse au recurs anterior la soluții atipice pentru a proteja echipamentele de atacurile ucrainene, inclusiv acoperirea tancurilor lor cu cuști metalice, în încercarea de a reduce impactul armelor moderne antitanc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel