Rusia sporește fondul de cheltuieli de urgență folosind profiturile din gaz

Foto Ilustrativ/Pexels Anna Tis
Foto Ilustrativ/Pexels Anna Tis

Fondurile vor fi folosite pentru a asigura stabilitatea economiei.

Publicitate

Rusia își va mări fondul de rezervă pentru cheltuieli de urgență pentru a asigura stabilitatea economică în fața sancțiunilor occidentale fără precedent cu 273,4 miliarde de ruble (aproximativ 3,2 miliarde de euro), a spus guvernul într-un comunicat.  

„Fondurile vor fi folosite, inclusiv pentru implementarea măsurilor menite să asigure stabilitatea economiei în fața sancțiunilor externe”, a spus guvernul.

Guvernul va finanța de departe cea mai mare parte a acestor fonduri (271,6 miliarde de ruble, sau aproximativ 3,1 miliarde de euro) cu venituri suplimentare primite în primul trimestru al anului 2022, se arată în raport.

Moscova a obținut deja peste 1 trilion de ruble (aproximativ 11,5 miliarde de euro) în sprijinul anticriză pentru întreprinderi și plăți sociale pentru a amortiza impactul sancțiunilor occidentale.  

Vineri, banca centrală rusă a declarat că a redus ratele dobânzilor de la 20% la 17%, menționând că „condițiile externe pentru economia rusă sunt încă provocatoare, constrângând considerabil activitatea economică”, potrivit Politico.

Stoltenberg (NATO) cere sancțiuni mai dure împotriva Rusiei. Bogdan Chirieac: S-ar prăbuși cu totul până la sfârșitul anului

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că sunt necesare sancțiuni mai dure împotriva Rusiei. Totodată, acesta s-a arătat îngrijorat de refuzul Beijingului de a condamna direct invazia militară rusă în Ucraina.

"Avem nevoie să ajutăm Ucraina și să întărim sancțiunile. Deja durează de prea mult timp și trebuie să fim pregătiți pentru orice. Ne vom alătura astăzi, împreună cu toți miniștrii de Externe pentru a discuta situația din Ucraina, să discutăm cu aceștia, să îi ascultăm, și mai ales cu ministrul de Externe al Ucrainei, Dumitru Kuleba.

Discutăm de asemenea și cu partenerii noștri din Germania, Finlanda, Suedia și UE, dar și cu partenerii noștri din estul Pacificului, Australia, sunt parteneri mari și valoroși. Discutăm despre noul concept de securitate al NATO pentru că ne confruntăm cu o nouă situație de securitate în regiune. Trebuie să știm să știm să fim pregătiți pentru o nouă agresiune în lume. În acest concept nou al strategiei NATO, trebuie să vorbim despre consecințele securității mai ales cu privire la acțiunile Chinei și să ne bazăm pe valori democratice.

O să lansăm această strategie pentru a vedea cum ne putem proteja împotriva atacurilor cibernetice și a noilor amenințări. Va fi o întâlnire importantă, având în vedere situația gravă din Ucraina.", a declarat Jens Stoltenberg în cadrul unei conferințe de presă.

Citiți întreaga știre AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel