Rusia spune că decizia SUA de a furniza arme Ucrainei crește riscul unei confruntări directe între cele două țări

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Federația Rusă a reacționat, după ce Statele unite ale Americii au luat decizia de a furnizat sisteme avansate și rachete Ucrainei.

Rusia a criticat decizia Washingtonului de a furniza sisteme avansate de rachete și muniție Ucrainei (citește AICI), avertizând că această mișcare crește riscul unei confruntări directe între cei doi.

Ministrul adjunct de externe al Rusiei, Serghei Riabkov, a declarat agenției de presă de stat RIA Novosti că Moscova consideră că ajutorul militar al SUA pentru Ucraina este „extrem de negativ”, în special evidențiind planurile Washingtonului de a furniza Kievului sisteme de rachete HIMARS, conform AlJazeera.

Joe Biden: SUA nu doresc să-l înlăture pe Putin de la putere, oricât de mult nu suntem de acord cu el

Președintele Joe Biden a făcut anunțul despre trimiterea sistemelor de rachete cu rază mai lungă de acțiune în Ucraina într-un eseu publicat în New York Times.

Dar, dincolo de arme, președintele a atins și alte probleme cheie ale conflictului. El a declarat direct, de exemplu, că SUA nu vor încerca să-l înlăture pe Vladimir Putin de la putere. Acesta a scris:

„Oricât de mult nu sunt de acord cu domnul Putin... Statele Unite nu vor încerca să provoace înlăturarea lui. Atâta timp cât Statele Unite sau aliații noștri nu sunt atacați, nu vom fi direct implicați în acest conflict“, a spus Biden.

Președintele a adăugat apoi că SUA nu vor încerca să prelungească conflictul doar pentru a provoca daune Rusiei. El a subliniat, de asemenea, că SUA nu doresc război între NATO și Rusia și a încercat să liniștească Moscova că nu va încuraja Ucraina să lovească în afara teritoriului său (citește continuarea AICI).

Putin și-ar putea sacrifica propria armată pentru victoria în Ucraina, dacă asta i-ar salva pielea, potrivit unui raport britanic

O analiză secretă a invaziei precizează că Putin crede că 30.350 dintre trupele sale sunt un „preț care merită plătit” pentru o mică victorie în estul Ucrainei, a raportat The Sun, citat de Latin Times. 

Noul raport, care a fost scris de un analist de top din Marea Britanie despre Rusia și văzut de înalți oficiali guvernamentali britanici, a dezvăluit sacrificiul de sânge al lui Putin.

După ce a pierdut mii de soldați în fața rezistenței ucrainene acerbe, se spune că armata rusă este acum în pragul colapsului. Luni, trupele lui Putin au intrat în Sievierodonețk, în Ucraina, declanșând lupte aprige în ruinele celei mai recente concentrări de violență rusă împotriva țării agresate din 2014. 

Cele mai recente pierderi de armament suspectate ale Rusiei sunt 207 avioane de război distruse, împreună cu 1349 de tancuri, 174 de elicoptere și 13 bărci, potrivit unor noi cifre, a raportat Mirror (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel