Rusia susține că a ocupat din nou satul Orekhovo-Vasilevka de lângă Bahmut, după ce Ucraina îl eliberase în contraofensivă

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Forțele ruse susțin că i-au alungat pe ucraineni din Orekhovo-Vasilevka.

Presa de stat rusă a susținut că forțele ucrainene au fost alungate din satul Orekhovo-Vasilevka, la nord de Bahmut, conform Sky News.

Vladimir Rogov, președintele unei mișcări separatiste pro-ruse din zonă, a făcut afirmația pe Telegram, potrivit agenției de presă TASS.

„Pe flancul nordic al direcției Artyomovsk, soldații ruși au eliminat combatanții Forțelor Armate ucrainene din satul Orekhovo-Vasilevka. Efectuând un atac, băieții noștri i-au luat prin surprindere pe na*iști. Nu se așteptau la asalt și au fost forțați să fugă”, a scris el.

CITEȘTE ȘI        -      Ungaria cere Ucrainei să restabilească „drepturile minorității maghiare”. Viktor Orban, precizări clare

Trupele ruse „au fost aruncate în aer făcând fotografii” cu drone kamikaze

Mai mulți membri ai regimentului aerian rus și personalul serviciului de securitate au fost uciși în timp ce inspectau o dronă kamikaze ucraineană pe care au deturnat-o și a aterizat în regiunea rusă Kursk.

O sursă a serviciilor de informații militare ucrainene a declarat pentru Kyiv Post că drona a fost interceptată și a aterizat pe pista de la aerodromul Halino.

În timp ce liderii regimentului și membrii FSB s-au adunat pentru a examina drona și a face fotografii, aceasta a explodat.

Sursa a spus că mai multe persoane au fost ucise, inclusiv comandantul regimentului 14 de aviație, unul dintre adjuncții săi, mai mulți ofițeri aviatori, un reprezentant al contrainformațiilor militare FSB și al personalului aeroportuar.

În ultimele luni, Kievul a lansat aproape zilnic atacuri asupra orașelor rusești. Kursk se află la aproximativ 90 km de granița cu Ucraina.

4 persoane au fost ucise laa Odesa

Oficialii ucraineni au declarat că patru persoane au fost ucise într-un atac rusesc asupra orașului Odesa, noaptea trecută.

De asemenea, au fost cauzate „daune semnificative” infrastructurii portului de la Marea Neagră și depozitelor de cereale.

„Încă un atac masiv asupra Odesei!”, a declarat ministrul economiei, Iulia Svyrydenko, pe X.

„Atacul a avut ca rezultat distrugerea instalațiilor de depozitare a cerealelor și pagube semnificative aduse portului maritim”, a adăugat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel