Rusia trimite trupe suplimentare în Belgorod în fața ofensivei ucrainene masive în Kursk

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Rusia a anunţat joi că va trimite forţe suplimentare în regiunea Belgorod, la frontiera cu Ucraina, în cea de-a noua zi a unei ofensive ucrainene de o amploare fără precedent în regiunea vecină Kursk, informează AFP.

În timpul unei reuniuni consacrate securităţii regiunilor frontaliere, ministrul rus al apărării Andrei Belousov a informat despre "alocarea de forţe şi mijloace suplimentare" în regiunea Belgorod.

"Reuniunea (...) a permis discutarea unor măsuri suplimentare menite să garanteze integritatea şi inviolabilitatea teritoriului, precum şi apărarea populaţiei şi a infrastructurilor în regiunea Belgorod împotriva atacurilor formaţiunilor militare" ale armatei ucrainene, a anunţat ministrul rus pe Telegram.

În aceeaşi zi, pentru prima dată de la declanşarea pe 6 august a ofensivei ucrainene în regiunea Kursk, armata rusă a afirmat că a recucerit satul Krupeţ.

Marţi, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că armata sa controlează 74 de localităţi şi 1.000 de kilometri pătraţi în această regiune frontalieră rusă.

În regiunea Doneţk, pe frontul de est din Ucraina unde cea mai mare parte a luptelor continuă să se deruleze, ministerul rus a revendicat joi capturarea unui sat, Ivanivka, situat la circa 15 kilometri de oraşul Pokrovsk, un important nod logistic.

Potrivit Kievului, incursiunea ucraineană în curs în Rusia, cea mai mare ofensivă a unei armate străine pe teritoriul rus după Al Doilea Război Mondial, vizează între altele să forţeze Rusia să îşi deplaseze trupele din estul Ucrainei.

Însă atacurile ruse din regiunea Doneţk - unul dintre marile obiective ale preşedintelui rus Vladimir Putin - pe frontul de est nu slăbesc în intensitate, după cum recunoaşte chiar Kievul.

Ucraina este liberă să folosească arme britanice pe teritoriul rus

Ucraina are dreptul să folosească arme britanice pe teritoriul Rusiei continentale, conform politicii guvernului britanic, cu o excepție importantă: rachetele cu rază lungă de acțiune Storm Shadow nu pot fi folosite pentru a ataca ținte în interiorul granițelor Rusiei, potrivit regulilor oficiale ale Marii Britanii.

Ministerul Apărării a subliniat că Ucraina are "un drept clar la autoapărare împotriva atacurilor ilegale ale Rusiei", iar acest drept include posibilitatea de a desfășura operațiuni pe teritoriul Rusiei. Fostul secretar al apărării, Sir Ben Wallace, a declarat că, în timpul mandatului său, a permis Ucrainei să lovească ținte din Rusia folosind "orice arme furnizate", cu excepția rachetelor Storm Shadow.

Wallace a precizat că atacurile asupra infrastructurii și logisticii care sprijină invazia Rusiei sunt "perfect legitime" pentru utilizarea armelor britanice. Ministerul Apărării a adăugat că Ucraina a fost instruită să folosească aceste arme în conformitate cu dreptul internațional, în momentul în care echipamentele au fost livrate.

Această politică permite utilizarea armelor antitanc, a artileriei, a vehiculelor blindate și a altor echipamente furnizate de Marea Britanie în luptele de pe teritoriul Rusiei. Recent, imagini cu arme occidentale utilizate de Ucraina în ofensiva împotriva Rusiei au apărut pe internet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel