În contextul tensiunilor din Ucraina, Carmen Avram, europarlamentar PSD, a spus că, după doi ani de pandemie, UE nu își poate permite „încă o situație de tensiune și un pericol atât de puternic”.
„Discuțiile se vor înteți. Subiectul nu va putea fi ignorat. Sunt multe state afectate de ceea ce se întâmplă acum în jurul Ucrainei. Sunt multe voci din ce în ce mai puternice care spun că nu este cazul să ne jucăm. Polonia a avertizat, de câteva ori, că există pericolul unui război real. Fie că se va încheia fără un conflict fierbinte, fie că vom avea un război în Ucraina, această situație nu va mai putea rămâne în acest fel. Cu siguranță, Europa va face front comun în jurul ideii de o mai bună protecție”, a spus Carmen Avram în cadrul unui interviu acordat DCNews.
„O astfel de stare de tensiune la frontierele Uniunii Europene nu va fi doar o simplă stare de tensiune, va avea repercusiuni asupra vieții sociale, vieții economice. Iar UE, după doi ani de pandemie, cu toate turbulențele care au fost, nu își poate permite încă o situație de tensiune și un pericol atât de puternic la granițele ei”, a subliniat Carmen Avram.
„Eu cred că se vor rezolva situațiile fără un conflict armat, dar nu cred că este cazul să ne bucurăm deocamdată, pentru că tensiunile sunt foarte mari”, a conchis Carmen Avram.
Preşedintele Klaus Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), pentru miercuri, 26 ianuarie, la Palatul Cotroceni, la care va participa şi premierul Nicolae Ciucă. Pe ordinea de zi a şedinţei sunt incluse subiecte referitoare la situaţia de securitate în Zona Extinsă a Mării Negre şi pe Flancul Estic al NATO, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.
Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat că nu este cazul ca România să intre în război şi că NATO, în cazul unei intervenţii în Ucraina a Federaţiei Ruse, nu va reacţiona militar, aşa cum au anunţat deja oficialii Naţiunilor Unite.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu