Rusia continuă șicanele la adresa Europei! Va relua joi livrările de gaze prin conducta Nord Stream 1, dar la un volum mai mic

Rusia va relua joi livrările de gaze prin conducta Nord Stream 1, dar la un volum mai mic / Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Rusia va relua joi livrările de gaze prin conducta Nord Stream 1, dar la un volum mai mic / Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ

Livrările de gaze ruseşti via conducta Nord Stream 1 ar urma să fie reluate, joi, după finalizarea lucrărilor de mentenanţă care au fost programate a se desfăşura timp de zece zile, au declarat marţi pentru Reuters două surse din apropierea acestui dosar. 

În data de 11 iulie, gigantul rus Gazprom a demarat lucrările de mentenanţă la cele două ramuri ale gazoductului Nord Stream 1, care este responsabilă pentru mai mult de o treime din exporturile de gaze naturale ruseşti spre Uniunea Europeană.

Marţi dimineaţa, comisarul european pentru buget, Johannes Hahn, a declarat că executivul comunitar nu se aşteaptă la reluarea livrărilor prin gazoductul Nord Stream 1...

Marţi dimineaţa, comisarul european pentru buget, Johannes Hahn, a declarat că executivul comunitar nu se aşteaptă la reluarea livrărilor prin gazoductul Nord Stream 1 după efectuarea celor zece zile de lucrări de mentenanţă, care sunt programate să se încheie joi.

'Plecăm de la ipoteza că nu va fi repus în funcţiune', le-a spus Hahn jurnaliştilor.

În schimb, o sursă din apropierea acestui dosar a declarat pentru Reuters că gazoductul Nord Stream 1 este aşteptat să reia operaţiunile la timp, însă la o capacitate mai mică de aproximativ 160 milioane metri cubi pe zi. Luna trecută, Gazprom, companie controlată de statul rus, a redus exporturile de gaze prin conducta Nord Stream 1 până la 40% din capacitate, citând întârzierile apărute în returnarea unei turbine pe care firma Siemens Energy a trimis-o pentru service în Canada.

'Gazprom va reveni la nivelele înregistrate înainte de 11 iulie'

'Gazprom va reveni la nivelele înregistrate înainte de 11 iulie', a spus una din sursele citate de Reuters, făcând referire la volumele de gaze aşteptate să fie livrate via Nord Stream 1 începând de joi.

Cotidianul rus Kommersant a informat şi el luni, citând surse din apropierea situaţiei, că turbina destinată Nord Stream 1 a fost trimisă de Canada spre Germania cu avionul la data de 17 iulie, după ce lucrările de reparaţii au fost finalizate.

Cu toate acestea, una din surse a apreciat că este puţin probabil ca această turbină să fie re-instalată până la data de 21 iulie. Conducta Nord Stream 1 este o rută importantă pentru aprovizionarea cu gaze a Germaniei şi a altor ţări din Europa Occidentală. Potrivit site-ului societăţii Nord Stream, gazele care sosesc în Germania, în oraşul Lubmin, continuă apoi să fie transportate în Belgia, Danemarca, Franţa, Marea Britanie, Olanda şi 'alte ţări'. 

Citește și - Alertă roșie pentru UE. Directorul Agenției pentru Energie, 5 măsuri imediate pentru a evita o criză majoră de gaze. Populația trebuie pregătită

După multe luni de semne de avertizare, ultimele măsuri ale Rusiei de a reduce fluxurile de gaze naturale sunt o alertă roșie pentru UE.

AIE transmite că ”Iarna aceasta ar putea deveni un test istoric al solidarității europene, unul pe care nu-și poate permite să-l eșueze, cu implicații dincolo de sectorul energetic. Europa poate fi chemată să arate adevărata forță a uniunii sale”.

Lumea se confruntă cu prima criză energetică cu adevărat globală din istorie. Și așa cum Agenția Internațională pentru Energie avertizează de mai multe luni, situația este deosebit de periculoasă în Europa, care se află în epicentrul turbulenței pieței energetice.

”Atingerea acelui nivel de stocare de 90% este încă posibilă, dar Europa trebuie să acționeze acum și să conteze fiecare zi rămasă”, scrie AIE.

Potrivit AIE, primul pas imediat către umplerea depozitului european de gaz la niveluri adecvate înainte de iarnă este reducerea consumului actual de gaz al Europei și depozitarea gazului economisit.

O parte din acest lucru se întâmplă deja din cauza prețurilor vertiginoase la gaz, dar este nevoie de mai mult. Sunt necesare reduceri suplimentare semnificative pentru a pregăti Europa pentru o iarnă grea care urmează.

Potrivit noii analize AIE, gazul suplimentar care trebuie economisit în următoarele trei luni este de ordinul a 12 miliarde de metri cubi - suficient pentru a umple aproximativ 130 de tancuri GNL.

Nu este suficient să te bazezi doar pe gaze din surse non-rusești. Vezi continuarea articolului aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel