Rusia va trimite muzicieni pe frontul cu Ucraina, pentru a ridica moralul soldaților. Cetățenii sunt îndemnați să doneze instrumente

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Rusia spune că va trimite muzicieni în primele linii ale frontului din Ucraina, în încercarea de a ridica moralul soldaților.

 

Ministerul Apărării a transmis săptămâna aceasta formarea „brigăzii creative de primă linie”, care va include atât vocaliști, cât și muzicieni.

Ministerul Apărării din Marea Britanie a evidențiat duminică crearea brigăzii, potrivit BBC.

Între timp, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a vizitat trupele din prima linie din Ucraina.

Într-o declarație postată pe Telegram, Ministerul Apărării din Rusia a transmis că Șoigu „a zburat în jurul zonelor de desfășurare a trupelor și a verificat pozițiile avansate ale unităților rusești în zona operațiunii militare speciale”.

Acesta a adăugat că el „a vorbit cu trupele din prima linie” și la un „post de comandă” – dar BBC nu poate confirma când a avut loc vizita sau dacă Șoigu a vizitat, cu adevărat, Ucraina.

Vizita raportată vine în timp ce oficialii din Marea Britanie au declarat că moralul scăzut continuă să fie o „vulnerabilitate semnificativă în mare parte a forțelor ruse”.

Marea Britanie a declarat că pentru noua brigadă de muzicanți, publicul este invitat să doneze instrumente muzicale trupelor.

Potrivit publicației ruse RBC News, brigada va fi formată din trupe mobilizate în cadrul unității de recrutare a președintelui Vladimir Putin, precum și din „artişti profesionişti care au intrat voluntar în serviciul militar”.

Noua unitate va avea sarcina de a menține „o stare morală, politică și psihologică înaltă [între] participanții la operațiunea militară specială”, a declarat Ministerul Apărării din Rusia.

Zonele au cunoscut ciocniri grele între trupele ucrainene și cele rusești, de luni de zile, în timp ce Rusia încearcă să-și păstreze teritoriul după o serie de înfrângeri în estul Ucrainei.

Moscova a lansat vineri 76 de rachete, lovind nouă stații de alimentare cu energie și scufundând o mare parte din țară în întuneric. Ucraina a transmis că a interceptat 60 rachete.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel