Rusia vrea să aibă mai multe arme. Putin spune că producția de vehicule blindate s-a dublat

Foto cu rol ilustrativ: Pixabay
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay

Vladimir Putin spune că producția de vehicule blindate în Federația Rusă s-a dublat.

Președintele rus Vladimir Putin a spus că organizațiile complexului militar-industrial mențin un ritm stabil, iar volumul producției de vehicule blindate în Rusia s-a dublat, dar este necesară creșterea producției de arme de apărare aeriană, scrie Interfax.

"Pe baza rezultatelor celor opt luni ale acestui an, organizațiile complexului militar-industrial au reușit să mențină un ritm stabil de lucru, nu doar să îndeplinească programul de livrare în general, ci și să crească producția de produse militare în anumite zone", a spus Putin la o şedinţă a comisiei militaro-industriale de la Izhevsk.

El a spus că volumul de producție al principalelor tipuri de vehicule blindate s-a dublat cu mult față de anul trecut, "și producția de arme deosebit de populare s-a triplat".

"În același timp, este necesară creșterea volumelor de producție de contrabaterie și sisteme de apărare aeriană", a spus președintele rus.

De asemenea, Putin a invitat participanții la întâlnire să analizeze programul livrărilor de arme deosebit de populare, echipamente militare și speciale în acest an, precum și să stabilească sarcinile prioritare pentru anul următor. El a menționat că monitorizarea constantă a programului de livrare este efectuată de un grup de lucru al comisiei militaro-industriale. Consiliul de coordonare al guvernului este de asemenea activ. „"rebuie să remarc că există rezultate", a spus Putin.

Rusia, programului de înarmare 


Totodată, președintele rus a mai precizat că este deja în derulare formarea programului de înarmare de stat pentru anii 2025-2034, care ar trebui să includă creșterea producției de echipamente și armament militar în legătură cu situația actuală.

"Formarea unui nou program de stat este acum realizată de Ministerul Apărării împreună cu clienții statului și autoritățile executive federale interesate. În baza deciziei corespunzătoare pe care am luat-o, programul va începe să funcționeze în 2025. Mai mult, datorită o serie de factori, nevoia de arme, echipamente militare și speciale „crește în mod semnificativ. Acest lucru se datorează implementării Districtului Militar de Nord, presiunii fără precedent a sancțiunilor asupra Rusiei și creșterii dimensiunii forțelor noastre armate, apariției noi unități și formații", a spus Putin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel