Rusia vrea tot. A confiscat participaţiile OMV şi Wintershall Dea în proiectele de extragere a gazelor

foto: Freepik
foto: Freepik

Rusia confiscă participaţiile OMV şi Wintershall Dea în proiectele de extragere a gazelor.

Grupul austriac OMV și compania germană Wintershall Dea vor renunța oficial la participațiile în proiectele de extragere a gazelor din zona arctică a Rusiei, conform unui decret semnat de președintele Vladimir Putin, transmite Agerpres.

Anul trecut, OMV a luat decizia de retragere din Rusia, motivată de evoluțiile conflictuale din Ucraina. În același context, Wintershall Dea, o entitate mixtă controlată de BASF și LetterOne, firma de investiții a miliardarului rus Mikhail Fridman, se află într-un proces de retragere similar de pe piața rusă.

Când are loc preluarea

Conform unei decizii recente, toate activitățile cu implicare rusă, inclusiv participația Wintershall Dea în gazoductul Nord Stream și colaborările cu Gazprom, vor fi segregate juridic până la mijlocul anului viitor.

Potrivit decretului, participațiile pe care OMV și Wintershall Dea le aveau în zăcământul Yuzhno-Russkoye și în proiectele Achimov vor fi transferate către noi companii rusești, create în acest scop. Aceste proiecte sunt situate în regiunea Yamal-Nenets din nordul extrem al Rusiei.

Toate participațiile deținute de firmele străine în colaborările cu Gazprom vor fi, de asemenea, transferate către entități rusești deținute local. Acționarii vor primi acțiuni proporțional cu implicarea lor anterioară în aceste colaborări, iar veniturile rezultate din vânzarea acestor participații vor fi depuse în conturi speciale. Decretul stipulează că toate acordurile corporative anterioare devin nule odată cu publicarea sa, conform autorităților de la Moscova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel