Rușii au atacat localitatea New York din Ucraina

Foto cu caracter ilustrativ: Freepik
Foto cu caracter ilustrativ: Freepik

Invadatorii ruşi au bombardat localitatea ucraineană New-York (fostă Novhorodske), din regiunea Doneţk, în timpul unui atac lansat vineri seară. 

Procuratura Regională Doneţk raportat patru decese şi trei persoane rănite. Potrivit anchetatorilor, ruşii au atacat localitatea cu bombe FAB-250. Unda de şoc provocată de explozii a avariat mai multe clădiri rezidenţiale şi anexe.

Cum a ajuns orașul să se numească New York

Orășelul New York din Ucraina se numea Novhorodske până în urmă cu doi ani. Acesta a suferit daune și de pe urma războaielor anterioare. 

Înființat de coloniști germani, pe harta regiunii a apărut pentru prima dată în 1846, sub numele de New York. În ciuda dimensiunilor sale inițiale modeste, a cunoscut o dezvoltare semnificativă, majoritatea locuitorilor fiind germani. Acești coloniști erau cunoscuți pentru caracterul lor religios pronunțat și tendința de a trăi izolați de alte comunități. Ei și-au creat propriile școli și au reușit să prospere prin producția de alimente și mașini agricole.

Cu toate acestea, istoria orașului a fost marcată de schimbări drastice. După Revoluția Rusă, mulți germani au părăsit Ucraina, iar în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, au fost alungați de sovietici. Începând cu anul 1951, numele orașului s-a modificat în Novhorodske.

Situație neschimbată pe front

În timp ce trupele ruse se află în cea mai mare parte în defensivă în partea de sud a frontului din Ucraina, în celelalte sectoare ale frontului reuşesc să desfăşoare acţiuni ofensive, potrivit actualizărilor privind evoluţia conflictului oferite sâmbătă de armata ucraineană, de lideri regionali ucraineni şi bloggeri militari ruşi, consemnează CNN.

În special în regiunea Lugansk din estul Ucrainei trupele ruse par să le fi pus pe cele ucrainene clar în defensivă. Aceasta în timp ce armata ucraineană îşi prioritizează resursele şi eforturile în partea de sud, în cadrul contraofensivei lansate la începutul lunii iunie pentru a elibera teritoriile ocupate de armata rusă. Kievul are deocamdată ca prim obiectiv străpungerea frontului în sud şi atingerea Mării Azov pentru a separa trupele ruse şi a le tăia coridorul terestru spre Crimeea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel