Rușii au atacat o piață din Ucraina. Şefa diplomaţiei germane: Atac brutal împotriva umanității

FOTO: Captura video @Twitter
FOTO: Captura video @Twitter

Annalena Baerbock, ministrul de Extern al Germaniei, afirmă că războiul declanșat de Rusia este unul inuman.

Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, a condamnat miercuri războiul declanşat de Rusia împotriva Ucrainei, calificându-l drept inuman, după un bombardament care s-a soldat cu cel puţin 17 morţi, asupra unei pieţe din estul teritoriului ucrainean, informează AFP.

”Acest atac brutal împotriva unor persoane nevinovate care îşi făceau în mod paşnic cumpărăturile într-o piaţă arată clar că războiul de agresiune rus este un atac împotriva dreptului internaţional şi a umanităţii”, a scris Baerbock pe platforma X (fostă Twitter).

Cel puţin 17 persoane au fost ucise şi alte 28 au fost rănite miercuri într-un bombardament rusesc care a lovit o piaţă din localitatea ucraineană Kostiantînivka, situată la circa 30 de kilometri de oraşul Bahmut, cucerit în luna mai de trupele ruse după zece luni de lupte grele, dar unde acum trupele ucrainene sunt în ofensivă şi atacă pe flancuri.

Locaţii civile din localităţi ucrainene au fost adesea lovite de rachete sau obuze ruseşti de când Rusia a lansat războiul anul trecut, dar Moscova a negat de fiecare dată că loveşte ţinte civile, afirmând că atacă numai ţinte care sunt legate într-un mod sau altul de infrastructuri militare.

Citește și: Annalena Baerbock, despre atacurile cu drone asupra Rusiei: Ucraina are un drept garantat de Carta Națiunilor Unite

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel