Rușii au respins mai multe încercări ale ucrainenilor de a traversa râul Dnipro în Herson

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Forțele ruse au respins mai multe încercări ale unităților ucrainene de a traversa râul Dnipro în regiunea Herson din sud.

Forțele ruse au respins mai multe încercări ale unităților ucrainene de a traversa râul Dnipro în regiunea Herson din sud, în ultimele 24 de ore, a anunțat duminică ministerul apărării al Rusiei, conform Reuters. Ministerul a declarat că echipele ucrainene de “sabotaj și recunoaștere” au fost oprite când încercau să treacă râul în apropierea satelor Pridniprovske, Tiahynka și Krynky.

Rusia a mai spus că a distrus personal, echipamente și vehicule ucrainene de traversare a apei în apropierea satului Stanislav. Reuters nu a putut verifica independent rapoartele de pe câmpul de luptă.

Vineri, Institutul pentru Studiul Războiului, un grup de cercetare din SUA, a spus că forțele ucrainene păreau să fi străpuns pe malul estic al râului Dnipro în Herson.

Ucraina a recucerit părți din regiunea Herson la sfârșitul anului trecut, după luni de ocupație rusă. Dar forțele ruse care au părăsit Herson, cel mai mare oraș al regiunii, s-au retras doar până pe cealaltă parte a Dnipro și au continuat să bombardeze orașul de acolo.

Șase oameni au murit în Harkov

Un atac cu rachetă asupra unui centru de distribuție poștală din estul Ucrainei a provocat moartea a șase angajați și rănirea altor 16 sâmbătă seara. Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a anunțat pe Telegram că sediul Nova Poshta din Harkov a fost lovit de o rachetă. Imagini de la fața locului postate pe contul președintelui Zelensky arătau clădirea cu geamurile sparte, conform BBC.

Guvernatorul regiunii Harkov, Oleh Syniehubov, a spus că victimele lucrau pentru compania poștală. Poliția a declarat că în interior se aflau 22 de persoane când racheta suspectată a fi de tip S-300 a lovit clădirea puțin înainte de ora 22:30 ora locală (20:30 BST). Anchetatorii, împreună cu criminaliștii și experții forensici, efectuează o examinare a cadavrelor celor decedați, a adăugat poliția pe rețelele sociale.

Domnul Syniehubov a scris pe Telegram că victimele aveau între 19 și 42 de ani, iar unele au suferit răni provocate de schije din explozie. El a spus că firma privată de livrare din suburbia Korotych din vestul Harkovului era “strict un sit civil”. “Rușii au provocat mai mult teroare populației pașnice din Harkov”, a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel