Rușii au ucis o întreagă familie de ucrainenii care sărbătoreau o zi de naștere, inclusiv 2 copii. Unii membri ai familiei au murit îmbrățișați

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Nouă persoane, inclusiv doi copii mici, au fost găsite împușcate într-o casă orașul Volnovakha, ocupat de ruși, din estul Ucrainei.

Potrivit oficialilor ucraineni, soldații ruși au ucis întreaga familie Kapkaneț pe 27 octombrie pentru că au refuzat să le predea locuința, conform BBC.

De cealaltă parte, anchetatorii din Rusia spun că doi bărbați suspecți au fost reținuți, spunând că sunt soldați ruși din Orientul Îndepărtat.

Ucraina și Rusia au început investigații separate asupra atacului.

Pe rețelele de socializare au apărut fotografii care arată corpuri pline de sânge și ciuruite de gloanțe întinse în paturi, unele dintre ele îmbrățișate.

Avocatul ucrainean Dmytro Lubinets a declarat luni că „mâinile însângerate ale rușilor au fost implicate” în crimele de la Volnovakha.

„Conform informațiilor preliminare, ocupanții au ucis întreaga familie Kapkaneț, care sărbătorea o zi de naștere și care refuzase să-și predea propria casă ocupanților din Cecenia”, a spus el pe Telegram.

Procuratura din Donețk, controlată de ucraineni, citând informații preliminare, a declarat că atacatorii în uniforme militare au împușcat familia după ce cererea lor de a preda locuința a fost respinsă.

Doi copii, născuți în 2014 și 2018, s-au numărat printre victime, a adăugat biroul.

Comisia oficială de investigații a Rusiei i-a descris pe cei arestați drept soldați ruși din Orientul Îndepărtat al țării, care au semnat contracte cu armata rusă.

„Conform informațiilor preliminare, motivul crimei a fost un conflict intern”, a spus comisia într-un comunicat.

Astra, un canal de știri rus de Telegram a citat anterior vecinii victimelor care au dat vina pe armata rusă pentru crime.

„Toți vecinii spun că ucigașii erau în armată. Suntem cu toții speriați”, a spus un vecin al familiei ucise pentru Astra.

Baza, un alt canal rusesc de Telegram a precizat că membrii familiei au avut „un conflict cu bărbați neidentificați care purtau haine militare fără însemne”.

Volnovakha a fost capturată de forțele ruse la doar câteva săptămâni după începerea invaziei pe scară largă a Ucrainei, în februarie 2022.

Cea mai mare parte a orașului a fost distrusă.

Uciderile de la Volnovakha au loc în timp ce luptele aprige continuă pe vastul front de luptă din regiunile de est și de sud ale Ucrainei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel