Rușii dețin 16,5 trilioane de ruble (214 miliarde de dolari) în criptomonede, potrivit cifrelor guvernamentale.
Potrivit Bloomberg, rușii dețin aproximativ 12% din toate criptomonedele la nivel mondial. Conform a două surse apropiate de Kremlin, estimările privind deținerile cripto au fost stabilite prin studierea adreselor IP ale unora dintre cei mai importanți utilizatori ai schimburilor de criptomonede din țară. Analiza deținerilor cripto ale cetățenilor ruși este efectuată pentru a înțelege mai bine piața cripto și pentru a elabora noi reguli.
Cea mai recentă estimare a deținerilor cripto este o creștere semnificativă față de statisticile împărtășite de Anatoly Aksakov, șeful comitetului pentru piețele financiare a Camerei inferioare, în decembrie. Rușii dețineau criptomonede în valoare de 5 trilioane de ruble în decembrie 2021, potrivit unui raport al presei locale, Tass.
Estimările apar în momentul în care Rusia încearcă să reglementeze sectorul cripto. În ultimele zile, au existat reacții mixte la încercarea Băncii Centrale de a interzice cripto-ul în țară, fostul președinte Dmitri Medvedev afirmând că o interdicție va provoca mai mult rău decât bine.
Banca Centrală consideră că criptomonedele ar trebui guvernate de un cadru de reglementare restrâns, așa cum este subliniat într-o foaie de parcurs. Această schimbare de abordare a survenit după ce Putin a făcut eforturi pentru a ajunge la un acord în această problemă.
El a recunoscut că, în timp ce bitcoinul implică un anumit risc din cauza volatilității sale, mineritul criptomonedei oferă țării un avantaj competitiv semnificativ.
Deoarece Rusia are avantajul de a putea livra energie electrică ieftină, rămâne a treia cea mai mare națiune de minare, conform bitcoinist.
Conform teoriei, NFT-ul este un jeton nefungibil, adică o unitate de date unică dintr-un registru contabil informatic denumit blockchain. Spre deosebire de criptomonede, aceste jetoane criptografice numite NFT, nu pot fi schimbate între ele.
De exemplu, Bitcoin este fungibil pentru că poate fi schimbată cu o altă monedă și primești aceeași valoare, însă, să dam un exemplu actual, certificatul verde este non fungibil pentru că deține informațiile persoanei care îl deține și nu poate fi transmisibil. La fel și un NFT. El este unic și poate fi distribuit și poate verifica proprietatea prin blockchain, potrivit dcbusiness.ro.
Acestor jetoane nefungibile le corespund fișiere de diverse formate, în funcție de natura procesului de creație, de la fotografii, înregistrări audio sau video, jocuri, muzică, desene, biletele la diverse evenimente, haine în ediție limitată, chiar și mesajele de Twitter.
Primele NFT-uri au apărut în 2015 în registrul blockchain Ethereum, dar ulterior, odată cu creșterea interesului pentru piața NFT-urilor, a crescut și numărul de tranzacții, pentru că investitorii care vânduseră anterior criptomonede la suprapreț au început să tranzacționeze NFT-uri în număr din ce în ce mai mare (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News