Rușii recurg la tot felul de metode pentru a face față atacurilor cu drone ucrainene.
O filmare publicată de pagina de X NOELREPORTS arată o mașină folosită de trupele ruse în războiul împotriva Ucrainei care e blindată cu bucăți de cauciuc provenite de la anvelope.
De asemenea, pe plafonul mașinilor sunt instalate aparate de bruiaj pentru dronele inamice. Anterior, rușii au folosit metode similare pentru a-și proteja tancurile și avioanele de pe aeroporturi.
Russian forces are showing off their new "inventions" for drone defense, which involve modifying minibuses by covering them with metal and cut-up tires, and installing drone jammers on the roof. Previously, they used similar methods to reinforce their tanks. pic.twitter.com/qpVZ9wjMNo
— NOELREPORTS ???????? ???????? (@NOELreports) August 28, 2024
Imaginile din satelit de la Maxar de la baza aeriană Engels din Rusia au surprins în urmă cu un an două bombardiere strategice Tu-95 care aveau cauciucuri de mașini pe ele
„Deși pare destul de prostesc, ei par să încerce să facă tot ce pot pentru a blinda avioanele”, a spus Steffan Watkins, un consultant de cercetare open-source care urmărește avioanele și navele.
Watkins a adăugat că anvelopele ar putea fi folosite pentru a bloca și eventuale explozii ce s-ar putea declanșa deasupra aeronavelor.
Moscova a respins sugestia lui Volodimir Zelenski că Kievul va prezenta un plan la Washington cu privire la o modalitate de a pune capăt războiului. Președintele Ucrainei a declarat ieri că invazia se va încheia cu dialog, dar că Kievul trebuie să fie într-o poziție puternică pentru asta, potrivit Sky News.
El a spus că va prezenta un plan lui Joe Biden și celor doi potențiali succesori ai săi, Kamala Harris și Donald Trump.
Răspunzând la aceasta, Kremlinul a spus că Moscova va continua lupta.
„Nu este prima dată când auzim astfel de declarații din partea reprezentanților regimului de la Kiev”, a spus Dmitri Peskov.
„Suntem conștienți de natura acestui regim de la Kiev. Ne continuăm operațiunea militară specială și ne vom atinge toate obiectivele”, a mai zis Peskov.
Între timp, Sir Keir Starmer și Olaf Scholz au afirmat că sprijinul Regatului Unit și Germaniei pentru Ucraina rămâne „inflexibil”.
Vorbind la o conferință de presă comună la Berlin, premierul a spus că Ucraina nu se luptă doar pentru a se apăra de agresiunea rusă, ci și „pentru toți oamenii din Europa”.
Olaf Scholz, cancelarul german, a declarat că ambele țări vor continua să acorde „sprijin financiar, economic, politic și militar” atâta timp cât este necesar.
În Kursk, trupele ruse susțin că au dezamorsat o rachetă neexplodată furnizată de SUA despre care spun că a fost doborâtă și găsită lângă instalația nucleară din regiune. Agenția de știri de stat TASS a raportat că trupele au descoperit racheta de la un lansator de rachete Himars la doar trei mile (cinci km) de centrală.
Moscova a susținut în repetate rânduri că Ucraina a încercat să atace centrala nucleară în timpul invaziei sale în regiunea Kursk.
Ieri, șeful organului de pază nuclear al ONU a vizitat locul, unde a avertizat despre riscurile unui accident nuclear
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu