Rușii NU mai au bani de vacanțe. Hotelurile din stațiuni au redus prețurile cu până la 45%, în lipsa cererii

Rușii NU mai au bani de vacanțe. Hotelurile din stațiuni au redus prețurile cu până la 45%, în lipsa cererii / Foto: Pixabay, de Svetlana
Rușii NU mai au bani de vacanțe. Hotelurile din stațiuni au redus prețurile cu până la 45%, în lipsa cererii / Foto: Pixabay, de Svetlana

Hotelurile din stațiunile rusești au început să reducă prețurile din cauza lipsei clienților.

Sancțiunile occidentale își spun cuvântul. Rușii trăiesc din ce în ce mai greu, iar acum nu au bani nici de vacanțe. Multe hoteluri din stațiunile rusești au început să scadă prețurile pentru sezonul estival din cauza cererii scăzute, acestea au scăzut cu 15-45%, a declarat pentru Interfax Irina Tyurina, purtătorul de cuvânt al Uniunii Ruse a Industriei Turismului (PCT).

„O scădere a veniturilor în timpul crizei, restricțiile la zborurile către sudul țării din cauza operațiunii din Ucraina și o creștere a anxietății generale îi obligă pe ruși să-și petreacă vacanțele acasă. Drept urmare, calculele regiunilor stațiunilor Rusiei pentru cererea mare nu sunt justificate. Acum le scad cu 15-45%.", a spus ea.

Tyurina a remarcat că în luna martie, hotelierii mizează pe o creștere a cererii din cauza unei reduceri drastice a zborurilor în străinătate.

„După încheierea următoarei etape a cashback-ului turistic, numărul rezervărilor de cazare a scăzut în medie cu 20% față de anul record 2021”, a explicat ea.

Potrivit reprezentanților industriei turismului, tarifele pentru cazare în stațiunile rusești în acest an pot fi mai mici decât anul trecut cu o medie de 10%.

În pofida sancțiunilor, Rusia și-a DUBLAT veniturile din vânzarea de petrol și gaze către UE, după declanșarea războiului

Rusia aproape și-a dublat veniturile din vânzarea de combustibili fosili către UE în timpul celor două luni de război din Ucraina, beneficiind de creșterea prețurilor chiar dacă volumele au fost reduse.

Rusia a primit aproximativ 62 de miliarde de euro din exporturile de petrol, gaze și cărbune de la începutul invaziei în țara vecină, potrivit unei analize a mișcărilor de transport maritim și a mărfurilor efectuată de Centrul de Cercetare pentru Energie și Aer Curat. Pentru UE, importurile au fost de aproximativ 44 de miliarde de euro în ultimele două luni, comparativ cu aproximativ 140 de miliarde de euro pentru tot anul trecut, sau aproximativ 12 miliarde de euro pe lună. Descoperirile demonstrează modul în care Rusia a continuat să beneficieze de pe urma stăpânirii pe care o are asupra aprovizionării cu energie a Europei, chiar dacă guvernele au căutat frenetic să-l împiedice pe Vladimir Putin să folosească petrolul și gazele ca armă economică. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel