Ruşii s-au dat singuri de gol. Câţi soldaţi au pierdut în Ucraina. O publicaţie pro-Kremlin a dat cifra, apoi a şters-o

Fotografie creată de Алесь Усцінаў, de la Pexels
Fotografie creată de Алесь Усцінаў, de la Pexels

O publicaţie pro-Kremlin a spus câţi soldaţi a pierdut Rusia în Ucraina, iar cifra e mai mare decât estimările serviciilor de informaţii din SUA. La scurt timp după publicare, informaţia a fost ştearsă. 

Komsomolskaya Pravda, o publicație pro-Kremlin, a postat un articol în care a citat Ministerul rus al apărării spunând că în războiul din Ucraina au murit 9.861 de militari ruși, un bilanț care depășește până și estimările serviciilor americane de informații, scrie b1.ro.  Același material plasa numărul răniților la 16.153. 

Informaţia a fost ştearsă de pe site, însă, la scurt timp, iar editorul publicației, Vladimir Sungorkin, a spus ulterior pentru BBC că informația a fost rezultatul unui hack și că instituția de presă va explica situația ceva mai târziu.

Consulul general al Greciei, evacuat din Mariupol: Ca Alep sau Leningrad, oraşul va fi distrus complet

Manolis Androulakis, consulul general al Greciei, a fost ultimul diplomat al UE evacuat din Mariupol. Acesta spune că oraşul va fi ras complet de pe hartă. 

"Ce am văzut eu, sper să nu mai vadă nimeni niciodată. Mariupol va fi pe lista oraşelor distruse complet de război, cum au fost Groznîi, din Cecenia, Alep din Siria, Coventry în Marea Britanie, Guernica în Spania sau Leningrad în Rusia", a declarat acesta, conform Euronews. 

Androulakis a plecat marţea trecută din Mariupol, alături de mii de oameni, şi a ajuns în Republica Moldova trei zile mai târziu. Anterior plecării, ajutase la evacuarea a zeci de etnici greci şi membri ai comunităţii greceşti din Mariupol. 

"E nevoie ca toată lumea să îşi unească vocile şi să ceară oprirea focului. În acest moment, civilii sunt loviţi orbeşte şi nediscriminatoriu", a mai spus el, apreciind că sunt deja mii de victime civile în Mariupol. 

Rusia i-a trimis ambasadorului SUA o notă de protest față de comentariile lui Biden despre Putin

Partea rusă a înmânat o notă de protest ambasadorului SUA în Rusia, John Sullivan, în legătură cu declarațiile președintelui american Joe Biden despre președintele rus, a declarat Ministerul rus de Externe, scrie Interfax.

„Pe 21 martie, ambasadorul SUA John Sullivan, chemat la Ministerul de Externe al Rusiei, a fost demarat și a înmânat o notă de protest în legătură cu declarațiile inacceptabile recente ale șefului Casei Albe, Joe Biden, către președintele Rusiei.”, se arată într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel