Rusia o acuză pe viitoarea mămică care a apărut în spaţiul online cu răni sângerânde pe faţă, după ce maternitatea în care se afla a fost bombardată, că răspândeşte informaţii false şi că nimic din ce afişează nu este adevărat. Chipul femeii din fotografie reflectă însă altceva: durere şi suferinţă.
Rusia a acuzat-o pe femeia însărcinată că a ajutat la simularea unui bombardament violent la spitalul din Mariupol, unde s-a raportat că au fost ucise trei persoane din cauza exploziilor. Susţinătorii lui Putin spun că fotografiile cu femeia însângerată apărute în spaţiul virtual şi la presă ar fi trucate, iar viitoarea mămică ar fi o actriţă "de criză", "care face figuraţie la comandă". În pozele care au şocat o lume întreagă se poate vedea cum Marianna Podgurskaya cară pe braţe mai multe bunuri pe care se crede că le-a recuperat de sub dărâmături, însă chipul este cel care atrage atenţia: femeia pare, realmente, tristă, afectată, marcată şi îndurerată. Ruşii spun, însă, că totul ar fi o înscenare menită să deformeze realitatea.
Viitoarea mamă a fost fotografiată ieri, înfășurată într-o pătură, după un atac aerian devastator rusesc asupra unui spital din Mariupol. Se crede că forțele armate ale lui Putin au aruncat o bombă de 2.000 de livre pe locul care a lăsat un crater masiv în pământ. Copii au fost îngropați sub dărâmături și cel puțin trei persoane, inclusiv o fetiţă de şase ani, au fost ucise în urma impactului. Privirea abătută a Mariannei, în timp ce privește în gol, a devenit una dintre cele mai sfâșietoare imagini ale momentului. Cu toate acestea, într-un efort scandalos de a se dezice de pagubele şi victimele pe care le face în Ucraina de mai bine de două săptămâni, Rusia susţine că pozele sunt false.
Fotografiile pot fi văzute AICI
Într-un șir de tweet-uri, acum șterse, ambasada lui Putin din Londra a acuzat-o pe femeie că este machiată, că rănile nu există și că joaca rolul de vicimă. Se crede că această Marianna Podgurskaya ar fi o cunoscută beauty-vloggeriţă, însă nu s-a confirmat până acum dacă femeia rănită din fotografie este una şi aceeaşi cu persoana publică despre care se vorbeşte. Cert este că toate conturile ei de pe reţelele de socializare sunt inundate cu comentarii şi ameninţări de la presupuşii "troli vicioși" mobilizați de Putin, notează The Sun. Secretarul pentru Cultură al Regatului Unit, Nadine Dorries, a denunțat postarea ca fiind fake news (ştire falsă) și, ca atare, a fost eliminată de pe Twitter. Cu toate acestea, postările continuă să se răspândească în capturi de ecran, aducând daune de imagine femeii. Pagina Telegram a Mariannei este în permanenţă asaltată de troli iar Instagramul ei este plin de comentarii nemiloase în care este acuzată că face parte dintr-o conspirație amplă a Occidentului și a Ucrainei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu