EXCLUSIV  Ruta drogurilor care traversează România. Ofițer DCCO, cu identitate protejată: ”Albania, amenințare pentru securitatea europeană”

Un ofițer DCCO vorbește despre culisele traficului de droguri prin România, în context european și mondial. 

Sub acoperire, un ofițer antidrog de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate (DCCO), a vorbit, în emisiunea ”Culisele Justiției” de la DCNews, despre traficul de droguri și despre rolul României pe ruta drogurilor. Piața UE este ”inundată de cocaina care vine din America de Sud”, spune ofițerul, care adaugă că vorbim despre ”cantități record de sute de tone de cocaină confiscate în fiecare an la nivel european”. Pe de altă parte, vorbim despre drogurile sintetice, conform acestuia, care se produc în Belgia și Olanda. Metamfetamina este produsă în Cehia, Polonia, inclusiv Olanda, mai spune ofițerul. Grupările turce sau iraniene sunt cele care trafichează heroină, conform acestuia. Referindu-se la ruta balcanică, ofițerul DCCO a spus: ”Traversează inclusiv România. Începând din Iran, Turcia, Bulgaria, Kosovo, Serbia, România, Ungaria până în Olanda, Belgia, Germania, Marea Britanie, Spania”.

Cu referire la traficul de cannabis, ofițerul spune că o parte din el este produs în țările europene, inclusiv în România, dar și-n Spania sau Maroc. ”Avem Albania, țară producătoare, care este o amenințare pentru securitatea Uniunii Europene, prin traficul de cannabis” spune acesta. 

Vezi mai mult în video: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel