Rutina perfectă de dimineață pentru o zi productivă și o sănătate de fier. Ce reguli de bază trebuie să urmăm

De ce nu trebuie să bei cafea imediat după trezire. Prof. dr. Vlad Ciurea: Primul lucru, pe stomacul gol, este... / Foto: Pixabay
De ce nu trebuie să bei cafea imediat după trezire. Prof. dr. Vlad Ciurea: Primul lucru, pe stomacul gol, este... / Foto: Pixabay

Ești o persoană ocupată, ai o mulțime de sarcini de îndeplinit încă de când te trezești dimineața. Și asta este complet de înțeles. Dar, înainte să te apuci de treburile zilei, există o listă simplă de sarcini pe care trebuie să o bifezi dacă vrei să faci ce e mai bun din ziua respectivă.

Mai întâi de toate, bea un pahar de apă înainte să te dai jos din pat. Dacă este posibil, ar trebui să optezi pentru apă călduță. Poți să ții un termos plin cu apă caldă lângă pat sau să mergi la bucătărie să încălzești niște apă. Să bei apă dimineața devreme este cel mai bun mod de a detoxifia corpul, deoarece sigur va elimina patogenii din corpul tău atunci când urinezi.

Mai apoi, cel mai bun mod de a începe ziua este să te răsfeți la soare. Soarele de dimineață poate face minuni pentru sănătatea ta. Lumina blândă și înclinată a soarelui de dimineață este lipsită de razele UV obișnuite și dăunătoare. În schimb, te poate îmbogăți cu o mulțime de Vitamina D, care îți face oasele mai puternice, îți întărește sistemul imunitar, îmbunătățește circulația sângelui și ajută corpul să asimileze alte minerale precum fosforul și calciul. În plus, după 10-12 ore de întuneric nocturn și lumini artificiale, corpul tău tânjește după expunerea la lumina naturală, ceea ce va stimula în mod natural producția de endorfine sau hormoni ai fericirii.

Somnul de noapte îți va reîntineri corpul și creierul, dar să stai întins în pat toată noaptea fără prea multă activitate îți înțepenește toți mușchii și îți reduce mobilitatea articulațiilor și a membrelor. De aceea, este obligatoriu să îți întinzi diferitele părți ale corpului pentru a elibera tensiunea și rigiditatea mușchilor și articulațiilor. Există beneficii suplimentare ale întinderii după ce te trezești: ameliorează durerile de cap, anxietatea și tensiunea, îmbunătățește flexibilitatea generală.

Gustările de la miezul nopții îți pot dăuna sănătății, dar să începi ziua cu o gustare ușoară este de fapt o idee bună. Au trecut multe ore de la cină. Și înainte de a fi timpul pentru un mic dejun copios, este înțelept să îți obișnuiești stomacul cu puțină mâncare printr-o gustare mică și sănătoasă. Iată câteva idei de gustări pe care să le iei în considerare: Un smoothie de fructe, iaurt, biscuiți din cereale integrale, o felie de pâine integrală prăjită cu unt de arahide, o mână de fructe uscate înmuiate peste noapte sau câteva curmale ori o băutură detoxifiantă.

Meditația îți poate calma mintea, îți poate oferi un control mai bun asupra ta și îți poate canaliza toată atenția asupra sarcinilor pe care le ai de făcut fără să te distragi. Dacă reușești să integrezi chiar și 10 minute de meditație în rutina ta matinală, vei culege beneficiile pe parcursul întregii zile. Dacă te întrebi cum să îți începi ziua în mod pozitiv, aceasta este cu siguranță una dintre modalități.

Cititul poate include orice îți dorești - un roman captivant de care nu te poți despărți, știrile care te vor ține la curent cu vremurile sau o carte de auto-ajutorare care să te motiveze. Cititul dimineața este o modalitate de a te îmbogăți înainte să înceapă ziua de muncă.

Ce modalitate mai bună de a-ți aborda sarcinile eficient decât să îți schițezi o rutină meticuloasă pentru ziua ce urmează? Poți face acest lucru în minte sau poți nota o listă de lucruri de făcut. În acest fel, nu vei sări peste și nici nu vei uita ceva important.

Dacă treci prin vremuri dificile, este destul de natural să te simți posomorât și supărat. Poți chiar să începi să te îndoiești de propriile tale capacități. Dar pierderea credinței este cea mai sigură cale către eșec. Cel mai bun mod de a începe ziua este să îți spui că ești un războinic și că vei lua provocările pe rând și vei găsi soluții pentru toate. Dă-ți un „high-five” mental. Acest act simplu îți poate crește dramatic încrederea și eficiența.

Pentru a putea finaliza sarcinile zilnice ai nevoie de energie pe care trebuie să o obții din mâncare. Începe-ți ziua într-o notă sănătoasă și pozitivă cu un mic dejun plin de energie, care ajută la întreruperea postului de noapte și te menține activ pentru ore bune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel