Ryanair dă în judecată Guvernul de la Londra, iar TUI a anulat toate vacanțele.
Cel mai mare operator din turism la nivel mondial, TUI, a anulat toate concediile rezervate de britanici în afara granițelor. Decizia vine după ce Ryanair cere ridicarea "semaforului" pentru călătorii și a dat în judecată Guvernul britanic.
Vacanțele rezervate de britanici în Grecia, Spania, Cipru, Italia, Jamaica, Malta, Mexic și Maroc au fost anulate până cel puțin în luna iulie, pe fondul incertitudinii legate de posibilitatea de a călători.
Decizia TUI reprezintă o nouă lovitură pentru britanicii care sperau să poată călători în această perioadă, cât și pentru turismul internațional.
Astfel au fost anulate până pe data de 4 iulie inclusiv vacanțele rezervate în Aruba, Croaţia, Cipru, Grecia, Creta, Italia, Jamaica, Malta, Spania continentală, precum și cele către Formentera, Mallorca, Ibiza, Menorca sau La Palma.
Mai mult de atât, până pe data de 11 iulie au fost anulate și vacanțele planificate către Bulgaria, Capul Verde, Costa Rica, Republica Dominicană, Egipt, Mexic, Maroc sau Tunisia.
"Vrem să oferim clienților noștri flexibilitate și posibilitatea de a alegere în această vară cele mai bune oferte, astfel încât acolo unde frontierele sunt deschise să putem opera către acele destinații conform rezervărilor deja făcute de clienții noștrii.
Vom continua să revizuim în mod constant programul nostru de vacanțe în conformitate cu informațiile oferite de guvern la fiecare trei săptămâni, urmând ca următoarea actualizare să fie pe 24 Iunie", a declarat un purtător de cuvânt al companiei, citează dordevacanta.ro.
Compania aeriană irlandeză Ryanair a anunțat că va da în judecată guvernul britanic cu privire la sistemul său de "semafor" pentru călătoriile internaționale.
Prin această decizie Ryanair speră să obțină o relaxare a regulilor stricte care amenință sezonul vacanțelor de vară.
Printre statele care și-au redus semnificativ restricțiile se numără Croația, Italia, Malta, Portugalia, dar și Grecia, una dintre destinațiile preferate ale românilor, transmite Euronews. Mai jos, puteți vedea care este situația în fiecare țară UE care a redus restricțiile pentru a relansa turismul. Totuși, pentru a fi siguri, verificați mereu condițiile de călătorie în țara în care vreți să ajungeți, înainte de a pleca. Asta în cazul în care între timp apar modificări.
Croația este lăudată pentru coastele sale albastre limpezi (chiar dacă majoritatea plajelor sunt mai degrabă stâncoase decât nisipoase) și se mândrește cu peste 1.000 de insule frumoase pe care le puteți vizita. Pentru cei care caută experiențe memorabile, Croația este una dintre cele mai recomandate destinații de vacanțe din Europa, iar superbele sale parcuri naționale sunt perfecte pentru o drumeție. Frumoasă este și capitala, unde aveți multe lucruri de văzut și de făcut. Turiștii și vizitatorii din orice țară pot vizita Croația atâta timp cât au dovada vaccinării, un test PCR negativ din ultimele 48 de ore sau dovada recuperării de la COVID. O dovadă a cazării plătite este necesară pentru cei care locuiesc în afara zonei Schengen.
Grecia este deja cunoscută ca una dintre destinațiile preferate ale românilor. Și nu în zadar. Această țară îi atrage pe turiști cu plajele ei curate și peisajele pitorești. Barurile și restaurantele din Grecia sunt deschise pentru mese în aer liber din luna mai, astfel încât să vă puteți bucura de bucătăria faimoasă și de viața de noapte.
Grecia permite intrarea pe teritoriul său tot cu test PCR negativ sau cu certificat de vaccinare anti-COVID-19. Pentru cetățenii din UE/Schengen/EEA/UK nu se aplica măsura carantinării.
Una dintre cele mai vizitate țări din lume și care găzduiește orașe istorice precum Veneția și Roma, această destinație mediteraneană se deschide turiștilor în vara anului 2021. Cu city break-uri uimitoare, plaje frumoase și peisaje uimitoare este ușor de înțeles de ce milioane de oameni vizitează Italia an de an.
Italia permite intrarea din toate țările UE, precum și o listă cu altele, inclusiv Marea Britanie și SUA. Toți vizitatorii au nevoie de un test PCR negativ efectuat în ultimele 48 de ore și vor trebui să completeze un formular digital de localizare a pasagerilor. Pentru intrarea în Sicilia, Puglia și Calabria sunt necesare formulare secundare. Masca în public este obligatorie în această țară.
Malta s-a redeschis oficial pentru turiști în luna iunie și este prima țară europeană care a atins imunitatea de turmă, în urma campaniei de vaccinare anti-COVID.
Cetățenii europeni pot intra în Malta cu test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore, iar pașaportul de vaccinare va fi introdus din iulie. Restaurantele sunt deschise până la miezul nopții, dar purtarea măștii este încă obligatorie în spațiile deschise.
Islanda este cunoscută pentru faptul că turiștii au ocazia de a admira aurora boreală sau de a se relaxa la băile termale.
Turiștii vaccinați și cei care prezintă un act care demonstrează vindecarea de COVID-19 pot intra în țară fără să stea în carantină. Totuși, aceștia trebuie să aibă un test negativ la sosire. Acesta poate fi efectuat și la aeroport. Totuși, un lucru mai puțin plăcut pentru o vacanță ar putea fi faptul că, chiar și cu un test negativ, persoana trebuie să se izoleze cinci zile înainte să facă un al doilea test.
Vezi mai multe AICI: Vacanță 2021. LISTA țărilor unde te poți odihni liniștit și pe timp de pandemie. Restricțiile anti-COVID au fost reduse la minim
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News