S-a aflat ce a cerut Partidul Comunist, înainte de Crăciun: Mergeți în direcția unui creștinism chinezesc!

Fotografie de Wolfram K, Pexels
Fotografie de Wolfram K, Pexels

Cu câteva zile înainte de Crăciun, Wang Huning, al patrulea în ierarhia Biroului Politic al Partidului, condus de Președintele Xi Jinping, le-a spus grupurilor creștine din țară să meargă în direcția unui creștinism chinezesc.

Deși în marile orașe, cum ar fi Shanghai sau Chongqing, mall-urile sunt pline cu brazi împodobiți și decorațiuni de Crăciun, în China se constată că, de la an la an, Partidul Comunist crește presiunea pentru îndepărtarea societății de obiceiurile și tradițiile occidentale.

În provincia Yunnan din sud-vestul Chinei, compania care deține principalul mall din regiune a interzis chiriașilor să vândă cărți și cadouri de Crăciun și le-a cerut chiar să nu atârne decorațiuni specifice acestei sărbători. Explicația oferită firmelor care au spații comerciale închiriate în acel mall a fost simplă: tradițiile străine nu trebuie urmate orbește și e nevoie să ne încredem în propria cultură, scrie Reuters

Școli din unele orașe, de la Dongguan în sud până la Harbin în nord-est, au îndemnat, de asemenea, studenții și părinții să nu urmeze tradițiile și cultura străine.

Crăciunul, sărbătorit cu un film despre luptele între chinezi și americani în Vietnam

În provincia Gansu din nord-vestul Chinei, o filială locală a Ligii Tineretului Comunist a spus membrilor săi să sărbătorească în schimbul Crăciunului "Bătălia de la Lacul Changjin", ilustrată de un film chinezesc din 2021 care prezintă o luptă aprigă între Armata Populară Voluntară Chineză și forțele americane în timpul Războiului din Coreea.

China nu interzice creștinismul sau interzice slujbele creștine, dar, la fel ca toate religiile permise, trebuie să fie strict gestionat și guvernat din cauza îngrijorărilor legate de "influențele străine".

Ziua de Crăciun nu este sărbătoare publică în China continentală, unde budismul și taoismul sunt principalele religii, cu închinarea la strămoși și ea o practică comună. Partidul Comunist de guvernare este oficial ateu.

În acest an, cu câteva zile înainte de Crăciun, Wang Huning, al patrulea în ierarhia Biroului Politic al Partidului, le-a spus grupurilor creștine să meargă în direcția unui creștinism chinezesc.

"Trebuie să interpretăm doctrinele și regulile în conformitate cu cerințele dezvoltării și progresului Chinei contemporane, valorilor socialiste de bază și tradițiilor și culturii chineze excelente", a spus Wang, potrivit unui articol al agenției de știri oficiale Xinhua, publicat ieri seară.

De-a lungul anilor, Vaticanul a avut dispute cu Beijing-ul cu privire la numirea unilaterală de către China a episcopilor, într-o țară care are aproximativ 12 milioane de catolici.

Duminică, în Langfang, un oraș din provincia Hebei, la sud de Beijing, o postare pe platforma de socializare X a arătat un grup de polițiști în fața unui înalt pom de Crăciun, blocând accesul într-o biserică. "Atât de înfricoșător", spunea postarea. În 2018, Langfang a impus o interdicție generală asupra expozițiilor publice de Crăciun și a vânzărilor de articole legate de sărbătoare pentru a "menține stabilitatea socială".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel