Astronomii americani au făcut un studiu pentru a vedea cum ar arăta planeta noastră pentru presupuși observatori aflați la mulți ani lumină.
Pentru a îmbunătăți căutarea exoplanetelor îndepărtate, o echipă condusă de Siteng Fan de la Institutul de Tehnologie din California (Caltech) a utilizat pentru studiul său aproximativ 10.000 de imagini ale DSCVR (Observația Climatică Spațială Profundă) a NASA. Imaginile utilizate arată planeta noastră în 10 lungimi de undă diferite, la fiecare două ore, din 2016 până în 2017.
Cercetătorii au redus toate imaginile la un nivel de luminozitate și, prin urmare, au primit treptat 10 curbe de lumină, pe care un observator îndepărtat le putea vedea, chiar dacă ar vedea Pământul ca exoplanetă timp de doi ani.
O evaluare a curbelor astfel generate, în comparație cu imaginile originale respective, a arătat ce parametri ai curbelor de lumină corespund maselor de pământ și a norilor din imagini. Pe baza acestei relații, cercetătorii au ales parametrii care, cel mai probabil, coincid cu zonele terestre, după care au calculat o vedere de rotație de 24 de ore a Pământului, pe care în cele din urmă au tradus-o în hartă. Liniile negre de pe această hartă sunt medii și pot fi înțelese drept coaste medii. De fapt, aceștia descriu, pe linii mari, contururile Africii, Asiei și continentelor americane.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu