S-a aflat motivul pentru care a fost ucisă doctorița din Brăila, găsită moartă în cabinetul ei stomatologic

Foto: Captură video Antena 3 CNN
Foto: Captură video Antena 3 CNN

Află în articol care ar fi motivul pentru care a fost ucisă doctorița găsită moartă în cabinetul ei stomatologic.

VEZI ȘI: Mărturia pacientei care a mers la cabinet imediat după uciderea dentistei de la Brăila. "M-am uitat pe geam"

Răsturnare de situație în cazul crimei de la Brăila. Deși inițial s-au vehiculat mai multe motive posibile ale omorului din cabinetul stomatologic, acum anchetatorii au anunțat că cel mai probabil bărbatul a intrat în cabinetul Marinei Gavril pentru a sustrage telefonul şi cardul bancar, fiind înarmat cu un obiect ascuţit, posibil cuţit.

În acest context, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au anunţat schimbarea încadrării juridice în acest caz. S-a renunţat la acuzaţia de omor calificat cu premeditare, iar Maricel Mihai este acuzat de omor calificat pentru a înlesni sau a ascunde săvârşirea altei infracţiuni. În plus, s-a dispus ”extinderea urmăririi penale şi a acţiunii penale faţă de inculpatul M.M pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată (...) efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos (...) şi accesul ilegal la un sistem informatic”.

VEZI ȘI: Doctoriței din Brăila, găsită moartă în cabinetul stomatologic, i-ar fi fost frică pentru viața ei. Fusese în poligon și voia să-și cumpere o armă

Criminalul ar fi retras bani de pe cardul bancar al victimei

”În fapt, s-a reţinut că inculpatul M.M a comis, la data de 16.07.2024, infracţiunea de omor calificat în varianta agravatei «pentru a înlesni sau a ascunde săvârşirea altei infracţiuni», când inculpatul a pătruns, fără drept, în cabinetul victimei, înarmat cu un obiect tăietor-înţepător (posibil cuţit), a comis infracţiunea de tâlhărie calificată, în variantele agravatelor «prin folosirea unei arme ori substanţe explozive, narcotice sau paralizante» şi ,«prin violare de domiciliu sau sediu profesional», sustrăgând victimei, prin violenţă extremă, telefonul mobil, precum şi cardul bancar pe care l-a folosit la bancomatele altor bănci, efectuând operaţiuni de retragere în numerar”, susțin procurorii, scrie Antena3.ro.

Precizăm că magistrații au dispus prelungirea arestării preventive a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 20.08.2024 până la data de 18.09.2024, inclusiv. După finalizarea acestei perioade, judecătorii vor trebuie să stabilească dacă arestul preventiv va fi prelungit în continuare.

”Cercetările continuă prin administrarea tuturor mijloacelor de probă apreciate a fi concludente, pertinente şi utile cauzei, cu respectarea dreptului la apărare şi a celorlalte principii fundamentale ale procesului penal”, au mai transmis procurorii.  

Filmul crimei de la Brăila

Reamintim că potrivit anchetatorilor, pe 16 iulie, principalul suspect în acest caz, Maricel Mihai, s-a deplasat inițial la Galați, de unde a luat un taxi pentru a se întoarce în Brăila. Însă, înainte de a merge la cabinetul medical, și-a schimbat hainele pe care le purtase în orașul vecin.

La ora 16:15 el ar fi deschis ușa cabinetului doctoriței Gavril. A intrat și a ieșit rapid, în doar două-trei secunde. După aproximativ două minute, s-a întors și a intrat din nou. Bărbatul ar fi stat exact 33 de secunde în interior, timp în care a ucis-o pe Marina Gavril cu trei lovituri de cuțit. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel