Protestatarul #rezist Cristian Mihai Dide a explicat, în exclusivitate pentru DC News, care au fost motivele întâlnirii cu premierul Viorica Dăncilă, dar şi concluziile la care s-a ajuns. Dide a explicat că i-a oferit primului ministru câteva teme de interes pentru societatea civilă, printre care şi desecretizarea dosarului 10 august.
"Întâlnirea a avut loc la solicitarea mea, pentru că doamna premier a spus în mai multe rânduri că nu se poate discuta cu noi, cei care o apostrofăm. Am vrut să îi demonstrez că se poate, numai că noi avem o problemă, anume că nu ştim exact ce am putea să discutăm cu dânsa, pentru că i s-a cerut demisia şi pe 10 august, dar şi la vot, când i-am arătat foarte clar că nu suntem mulţumiţi de această guvernare", ne-a declarat Cristian Mihai Dide.
"Am vorbit despre desecretizarea dosarului 10 august, dar ne-a spus că nu este treaba dumneaei să intervină în justiţie. I-am explicat că este vorba despre o procedură administrativă, la care poate interveni. Am mai discutat despre secţia specială, am întrebat-o despre cine o va judeca pe doamna Adina Florea, dacă cineva va face o plângere împotriva sa. Doamna prim-ministru s-a eschivat. Cam astea au fost marile subiecte. I-am spus de mai multe ori că nu am venit să îi cer ceva concret, ci să îi explic care sunt motivele revoltei, şi i-am spus că dacă ar discuta cu oamenii din stradă, toţi vor avea un motiv concret pentru care se revoltă", ne-a mai spus protestatarul.
Cristian Dide ne-a explicat că lipsa concluziilor este cumva normală, dat fiind că nu a avut nicio cerere către prim-ministrul Dăncilă.
"Concluzia discuţiei a fost că, dacă avem solicitări concrete, să i le adresăm. Nu avem aşa ceva, pentru că oricum nu le rezolvă. I-am explicat că şoferii dânsei încalcă regulile de circulaţie când ies din Guvern şi mi-a zis că nu e o problemă asta. Zic bine, secţia specială nu este o problemă, desecretizarea documentelor nu ţine de dânsa, dar se pare că nici lucrurile minore nu pot fi rezolvate. Ce să îi cer concret? Am dat subiecte pe un palier destul de mare, iar dânsa îmi spune că nu poate face nimic. Aşa s-a încheiat discuţia, mi-a atras atenţia că sunt înverşunat, dar mi se pare ceva normal, cât timp ţara e în situaţie de criză. Nu ştiu dacă ne vom întâlni, momentan am vrut doar să îi arăt că se poate discuta civilizat cu noi, însă că nu avem subiecte comune. Urarea cu plăcuţa suedeză trebuie înţeleasă ca un îndemn la demisie, dar şi un îndemn către oamenii care se mobilizează în stradă. PSD să aducă oameni competenţi, ca să nu mai avem astfel de urări", a concluzionat Dide.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci