Garda de Coastă anunță moartea pasagerilor submersibilului. A fost un „eveniment catastrofal“ care a dus la implozia ambarcațiunii

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Garda de Coastă a anunțat moartea pasagerilor submersibilului Titan, după ce mai multe resturi ale acestuia au fost găsite în zona epavei Titanicului.

 

Update 3: OceanGate: Credem că echipajul submersibilului Titan „s-a pierdut din păcate”

Operatorul Titan, OceanGate, spune că e de părere că echipajul de la bordul submersibilului dispărut „s-a pierdut, din păcate”.

„Inimile noastre sunt alături de aceste cinci suflete și de fiecare membru al familiilor lor în această perioadă tragică”, au precizat cei de la OceanGate.

Cele cinci persoane de la bordul navei erau miliardarul britanic Hamish Harding, pilotul francez Paul-Henri Nargeolet, Stockton Rush, directorul executiv și fondatorul OceanGate și omul de afaceri Shahzada Dawood și fiul său Suleman.

Update 2:

Reprezentanții Gărzii de Coasă au anunțat decesul celor cinci pasageri ai submersibilului.

„Am găsit cinci bucăți din submersibil. Am putut identifica faptul că ele aparțin submersibilului. Am găsit o parte din extremitatea batiscafului, ceea ce a indicat că a fost un eveniment catastrofal, am găsit un al doilea câmp de resturi mai mici. Acolo am găsit o altă parte a fuselajului“, au precizat reprezentanții Gărzii de Coasă.

Epava submersibilului a fost găsită la aproximativ 500 de metri de epava Titanicului.

„Este prea devreme pentru a spune când a avut loc implozia”, a spus Paza de Coastă din SUA

Contraamiralul Mauger a adăugat că paza de coastă dorește „să transmită condoleanțe familiilor celor de la bord”.

Contraamiralul Mauger a adăugat că roboții subacvatici vor rămâne la fața locului pentru a culege informații.

Update 2:

Resturile descoperite în zona de căutare a submersibilului dispărut au fost evaluate a fi din corpul extern al submarinului, potrivit unui memoriu revizuit de CNN. Căutarea capsulei echipajului navei Titan continuă, se spune în memoriul.

Update:

David Mearns, un expert în salvare care îi cunoaște pe doi dintre cei cinci bărbați de la bord, a primit un mesaj care sugerează că au fost găsite două părți esențiale ale sistemului, dar capsula nu a fost încă găsită.

Ar fi vorba de capacul din spate și o parte din cadrul de aterizare al submersibilului.

Știrea inițială:

„Experții din cadrul comenzii unificate evaluează informațiile”, se arată în precizarea Gărzii de Coastă, de pe Twitter.

O conferință de presă pentru a discuta concluziile este programată să aibă loc în această seară la ora 20:00, ora Marii Britanii.

Zona cu resturi a fost găsită de un vehicul operat de la distanță desfășurat de Horizon Arctic, o navă canadiană.

CITEȘTE ȘI      -      Submersibil dispărut în apropierea epavei Titanicului. Ofițerul de marină Adrian Mihălcioiu (SLN) a spus care sunt scenariile posibile

ROV-ul, care este echipat cu camere și sonar, a reușit să ajungă cu succes pe fundul mării.

Corespondentul american al Sky, James Matthews, raportând de la Boston, a descris declarația actualizată drept „semnificativă”.

CITEȘTE ȘI      -      Submersibilul Titan avea o mare problemă care apărea "de fiecare dată". Mărturiile unui fost pasager care a făcut 4 scufundări în el, inclusiv pe Titanic

El a adăugat: „Cuvântul „resturi” nu sună deloc îmbucurător la o adâncime în care presiunea apei este uriașă”.

„Dacă s-a întâmplat ce e mai rău și nava a fost spartă cumva de presiunile de la acea adâncime, cuvântul „resturi” se potrivește pentru cea mai rea situație”, a mai zis el.

CITEȘTE ȘI     -      Soţia pilotului submersibilului Titan este descendenta unui cuplu celebru care a murit pe Titanic. Cei doi apar și în filmul din 1997 / video + foto

Robotul Victor 6000 caută și el submersibilul

Un submersibil francez fără pilot a ajuns aseară în Atlanticul de Nord pentru a se alătura eforturilor de căutare a submersibilului dispărut Titan. Victor 6000 este capabil să scufunde până la 6.000 de metri și ar putea fi folosit pentru a ajuta la recuperarea navei, care a dispărut de duminică seara.

Submersibilul poate fi controlat de la distanță pentru a ajuta la tăierea cablurilor sau a efectua manevre pentru a ajuta la eliberarea unei nave eșuate, dar nu este capabil să tracteze submersibilul de la sine.

Totuși, ar putea fi folosit pentru a agăța submersibilul dispărut, care cântărește 10 tone ,de o navă cu capacitatea de a-l scoate la suprafață.

CITEȘTE ȘI      -      Submersibil dispărut. Contraamiralul de flotilă Constantin Ciorobea a emis o ipoteză tragică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel