S-a ascuns de poliţie într-un urs de pluş. Ce l-a dat de gol? Jucăria respira!

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Un hoț de mașini care a încercat să scape de poliție ascunzându-se în interiorul unui urs din pluș uriaș, a fost, în cele din urmă, condamnat.

Joshua Dobson, 18 ani, care era căutat pentru furt și infracțiuni rutiere, a încercat să păcălească poliția din Manchester în timpul percheziției făcute în casa lui, în iulie. Cu toate că ascunzătoarea lui era una foarte bună, iar polițiștilor nu le-ar fi trecut prin cap niciodată să-l caute în jucăria de pluș, ofițerii „au observat un urs mare care respira”, potrivit BBC.

Dobson a fost arestat și pe data de 5 august a fost condamnat la nouă luni de închisoare, pedeapsă pe care o va executa într-un penitenciar special pentru tineri. Un purtător de cuvânt al poliției a spus că Dobson era căutat „după ce a furat o mașină în luna mai și a alimentat de la o benzinărie fără să plătească, în aceeași zi”. „Când am mers să-l arestăm, ofițerii noștri au observat un urs mare care respira și l-am găsit pe Dobson ascuns înăuntru”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Cele mai ingenioase metode de scăpare folosite de urmăriţii internaţional

Peste 5.000 de români au ales să fugă peste graniţă pen­tru a scăpa de arest. Dintre aceştia, doar 2% nu sunt prinşi niciodată. Restul sfârşesc în celulă. Cel mai uşor de prins sunt infractorii care se ascund pe teritoriul UE, durata minimă de la darea în urmărire până la capturare fiind de o lună de zile. Cine se ascunde în SUA poate fi cel mai repede recuperat după un an de zile, din cauza legislaţiei pri­vind extrădarea diferită de cea din Europa. Continentul unde fugarii români îşi găsesc cu adevărat liniştea este America de Sud, unde sunt multe state cu autorităţi uşor coruptibile, care emit acte administrative legale, dând o nouă identitate fugarilor. Africa este un teritoriu de refugiu destul de virgin pentru infractorii români, deoarece „o faţă albă iese uşor în evidenţă într-o populaţie dintr-o altă rasă”, conform surselor noastre din conducerea Poliţiei Ro­mâne. Asia este de asemenea un continent pentru care fugarii optează arareori, un caz celebru fiind cel al lui Nicolae Popa, mâna dreaptă a lui Sorin Ovidiu Vântu în dosarul falimentării FNI. Acesta e un caz fericit, deoa­rece în schimbul „tăcerii” a beneficiat de sprijin financiar constant din ţară, pentru a putea scăpa de pedeapsă, scrie România Liberă.

Modificarea unei litere, a unei cifre sau a pozei din paşaport

O metodă clasică e utilizarea de paşapoarte reale, care sunt modificate de artişti falsificatori: „Mulţi optează pentru falsificarea parţială sau totală a unor acte de identitate reale. Să înlocuieşti o literă dintr-un cuvânt sau pur şi simplu să o faci să dispară, sau o serie să o mo­difici, sau să modifici actul de identitate doar prin înlocuirea fotografiei”.

Schimbarea amprentelor

Poliţiştii români care cola­borează cu omologii lor străini ne-au explicat că, mai nou, există o metodă rarisimă de a scăpa de gratii, care are legătură tot cu chirurgia plastică: „Sunt oameni care şi-au schimbat pur şi simplu amprentele, prin pre­levare de la cadavre şi aplicare de grefă prin chirurgie estetică. O grefă de felul ăsta necesită tratament toată viaţa, ca ţesutul epitelial să nu fie respins de organism. O dată ce a căpătat noile amprente, infractorul îşi poate declara orice altă identitate, pentru că nu-l mai recunoaşte sistemul, chiar dacă are nişte amprente introduse în sistem. Fugarul vine cu un document curat, care nu spune nimic şi cu nişte amprente pe care nu le găseşti nicăieri în sistem. Practic, fiincă sistemul nu-ţi întoarce decât un rezultat pozitiv, iei persoana respectivă de bună" au explicat poliţiştii pentru sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel