Dosar penal după ce două persoane au fost rănite de buldozerele aduse de Nicușor Dan la planșeul Unirii

Poliţia Capitalei a anunţat, luni seară, că a fost întocmit un dosar penal pentru distrugere şi lovire sau alte violenţe, după ce conducătorul unui utilaj care încerca să îndepărteze gardurile montate în zona Unirii ar fi lovit două persoane. 

Citește și - VIDEO + FOTO Circ la planșeul Unirii. Nicușor Dan strigă ”Unde e Jandarmeria?”. Prefectul a venit la fața locului să-l liniștească/ Armand instigă oamenii să iasă în stradă UPDATE

'Cu privire la informaţiile vehiculate în spaţiul public referitoare la vătămarea unor persoane în zona Unirii din municipiul Bucureşti, Poliţia Capitalei este abilitată să comunice următoarele: având în vedere sesizarea, poliţiştii Serviciului de Poliţie pentru Centrul Vechi au condus conducătorul vehiculului la sediu şi au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere şi lovire sau alte violenţe, în cadrul căruia se vor efectua cercetări, sub coordonarea unităţii de parchet. La faţa locului au intervenit şi echipaje de prim-ajutor, care au acordat celor două victime îngrijiri medicale de specialitate', se precizează într-un comunicat al DGPMB.

Cine sunt cele două persoane rănite

Daniel Băluță a spus că persoanele rănite sunt cei doi manageri de proiect. Unul este rănit în zona pieptului, iar celălalt este rănit grav la picior, a anunțat Primarul sectorului 4, la ora 21:00.

Șoferul buldoexcavatorului nu a oprit și a dat peste ei, conform lui Daniel Băluță: ”S-a întâmplat în prezența primarului general al Capitalei”.

Ce s-a întâmplat pe parcursul zilei de luni, la Planșeul Unirii

Luni au început lucrările de reconstrucţie la Planşeul Unirii, după ce Primăria Sectorului 3 a emis autorizaţia de construire, după cum a anunţat edilul Sectorului 4, Daniel Băluţă. Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a însoţit luni, în jurul prânzului, o echipă a Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, pentru a demonta gardurile care împrejmuiesc organizarea de şantier. Potrivit acestuia, autorizaţia de construire obţinută de Primăria Sectorului 4 pentru lucrări la Planşeul Unirii prezintă 'multiple elemente de nelegalitate'.

Citește și - Bătălia de la planșeul Unirii. Ce scot la iveală documentele semnate de Nicușor Dan și Daniel Băluță

În momentul în care poliţiştii locali ai Municipiului Bucureşti au dorit să îndepărteze gardurile au fost opriţi de poliţişti locali de la Sectorul 4. Ulterior, Nicuşor Dan şi reprezentanţii Poliţiei Locale s-au deplasat la o secţie a Poliţiei Naţionale pentru a tranşa chestiunea lucrărilor de la Planşeul Unirii.

Scandal cu buldozere

Luni seara, primarul general a revenit în zona Unirii, alături de reprezentanţi ai Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, ai ALPAB şi ai Administraţiei Străzilor, în vederea îndepărtării gardurilor amplasate pentru refacerea planşeului.

La faţa locului au fost aduse şi buldoexcavatoare pentru îndepărtarea gardurilor care împrejmuiesc organizarea de şantier, însă reprezentanţii Poliţiei Sectorului 4 s-au aşezat în faţa vehiculelor. Nicuşor Dan a anunţat că a emis o dispoziţie de primar general, în baza căreia Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti împreună cu angajaţii ALPAB şi ai Administraţiei Străzilor să desfiinţeze construcţiile ilegale amplasate pe terenul administrat de PMB, notează Agerpres.

Citește și - Scandal cu Daniel Băluță la Planșeul Unirii. Nicușor Dan a venit să demoleze, dar n-a fost lăsat. Un polițist a sunat la 112! / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel