Vitamina B3 constituie o alternativă eficientă în lupta împotriva infecţiilor cu stafilococii extrem de periculoşi pentru organism, conform unui nou studiu.
[caption id="attachment_226612" align="alignleft" width="310"] sursa: ziarmm.ro[/caption]Cercetătorii au tratat celule umane şi de şoareci, în laborator, cu doze de vitamina B3. În urma acestui studiu, aceștia au observat o creştere de aproximativ 1.000 de ori a capacităţii sistemului imunitar de a lupta împotriva infecţiilor stafilococice. Ținând cont de faptul că infecțiile cu stafilococi rezistenți la tratamentul cu antibiotice sunt foarte greu de vindecat, această capacitate este extrem de importantă și de mare ajutor.
"Vitamina B3 poate oferi o nouă metodă de a trata infecţiile cu stafilococi ce pot fi mortali, şi poate fi folosită şi în combinaţie cu antibiotice", explică autorul studiului, Adrian Gombart, profesor asociat la departamentul de microbiologie al Universităţii din Oregon, potrivit agerpres.ro.
După doar câteva ore de la aplicarea asupra eşantioanelor de sânge uman, vitamina B3 a declanşat un scut puternic, de protecție a sistemului imunitar, împotriva stafilococilor.
Combinarea în cadrul tratamentului a vitaminei B3 cu antibiotice poate reduce rezistenţa bacteriilor la antibiotice. Infecţiile cu stafilococi sunt în special periculoase pentru oamenii în vârstă, din comunităţi aglomerate, precum şi pentru pacienţii internaţi în spitale.
Principalele surse alimentare de vitamina B3 sunt: drojdiile alimentare si de bere, tărâțele de grâu, leguminoasele (diversele tipuri de fasole, linte, năut, mazăre, soia), ficatul, carnea, peștele, morcovul, conopida, tomatele, pâinea integrală, curmalele, smochinele, arahidele, piersicile, avocado, migdalele, nucile, ciupercile proaspete, ouăle.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu