O echipă de oameni de ştiinţă din Marea Britanie a descoperit pe o planetă îndepărtată apă şi o atmosferă ce ar putea susţine viaţa, relatează miercuri Press Association.
Vapori de apă au fost detectaţi pe un super-Pământ pe care ar putea exista viaţă, planetă cunoscută sub numele K2-18b, situată la circa 110 ani-lumină distanţă de Terra.
Exoplaneta a fost observată pentru prima oară în anul 2015 de telescopul spaţial Kepler al agenţiei spaţiale americane NASA, însă analiza recentă a datelor a relevat detalii noi, ce nu au mai fost observate până în prezent pe un super-Pământ, scrie Agerpres.
K2-18b este clasificată drept super-Pământ deoarece este mai mare decât planeta noastră - de două ori mai mare şi de opt ori mai grea.
Dispozitivele obişnuite din prezent pot determina doar factori de bază, precum distanţa, masa şi temperatura, însă uneltele sofisticate create la University College London au reuşit să traducă informaţiile primite de la telescopul spaţial Hubble pentru a înţelegere semnătura moleculară a vaporilor de apă.
K2-18b este prea departe pentru a fi văzută de astronomi, însă aceştia pot observa modul în care lumina emisă de stea este filtrată prin atmosfera planetei în timp ce orbitează în jurul propriului soare, numit K2-18.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News